GR-83 Camí del Nord. Punts d’interès

EL PROJECTE DE SERVEI COMUNITARI AMB L’ESCOLA MERITXELL

Durant els cursos escolars 2020-21 i 2021-22, l’Escola Meritxell ha desenvolupat un treball de recerca i descoberta de l’entorn periurbà de l’escola, per on transita el sender de gran recorregut GR-83. Aquesta feina ha estat elaborada pels alumnes de 3r i 4t d’ESO dels dos cursos lectius esmentats, i la seva feina quedarà palesa al territori amb unes fites anomenades “punts d’interès” del GR-83 on, a través de la lectura de codis QR, el visitant podrà consultar la informació relativa a aquests 10 punts d’interès que aniran des de l’inici del GR-83, al Passeig del Callao de Mataró, fins al límit municipal de Mataró al coll de Can Xerrac.

La redacció dels textos dels diferents punts d’interès ha estat realitzada pels mateixos alumnes. Tan sols una correcció gramatical i lleugerament d’estil ha estat realitzada a posteriori, però volíem que el resultat final fou el màxim possible de la mà d’aquests alumnes. Les hores que hi han invertit corresponen a les tasques de Servei Comunitari de l’Escola, i que per tant reverteixen en la pròpia ciutadania com a servei que és. L’Escola ha rebut assessorament de dos membres de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, i aquest projecte ha servit també per donar a conèixer millor l’Agrupació entre el jovent mataroní.

ELS PUNTS D’INTERÈS DEL GR-83

El GR-83 o Camí del Nord neix a Mataró, al Maresme, i finalitza a Prada de Conflent, a la comarca del Conflent, i simbolitza la fugida del bàndol republicà durant la Guerra Civil Espanyola cap a l’exili, travessant en aquest cas el coll de Malrem. També permet descobrir paratges naturals de gran interès de Catalunya, com ara el Montnegre, el Montseny, les Guilleries, l’Alta Garrotxa o el massís del Canigó.

En el nostre projecte, però, ens centrem el el tram mataroní, que s’inicia al punt zero del sender i acaba al coll de Can Xerrac, a cavall entre els termes municipals de Mataró i Sant Andreu de Llavaneres. Així doncs, els 10 punts d’interès que podeu trobar en aquest tram són els següents (podeu fer clic per entrar a la informació de cadascun dels punts):

Punt d’interès 1: El Camí del Nord

Punt d’interès 2: Sant Simó

Punt d’interès 3: Les Cinc Sénies

Punt d’interès 4: l’espai agrari

Punt d’interès 5: patrimoni natural

Punt d’interès 6: el turó d’Onofre Arnau

Punt d’interès 7: cruïlla de camins

Punt d’interès 8: Sant Miquel de Mata

Punt d’interès 9: Sant Martí de Mata

Punt d’interès 10: el coll de Can Xerrac

 

 

 

Esperem que aquestes informacions us siguin útils i d’interès, i us animem a recórrer aquest sender i descobrir també altres racons del nostre territori més proper.

Salut i muntanya.

Propera Marxeta

X

Properes Activitats

X