La nostra seu

Des de l’any 2007, la seu del l’Agrupació es troba situada al Passatge del Pou d’avall, al casc antic de Mataró, just al costat de la Baixada de les Escaletes. 

Es tracta d’un espai que consta d’un baix de 47 metres quadrats i d’una planta subterrània de 182 metres quadrats, al qual s’accedeix des del passatge que conecta la Baixada de les Escaletes amb la plaça de Can Xammar. 

En el baix, hi trobem la recepció i secretaria (oberta de dilluns a divendres de 18:30 a 20:30 hores). És el lloc de consulta per a qualsevol persona interessada en les activitats que organitza l’Agrupació.  

Unes escales ens condueixen a la planta subterrània.  Aquí s’hi conserva un fragment del que fou la muralla de Mataró del segle XVI, i que té la seva continuïtat a la plaça de la Muralla. A l’espai principal hi ha taules i servei de bar (obert els dijous), i una sala d’actes que s’utilitza per a fer reunions, projeccions, xerrades i exposicions. Aquesta sala també està disponible en lloguer pel soci que la vulgui utilitzar per a fer tota mena de celebracions.

A l’altre cantó del bar, l’entitat hi té l’arxiu i biblioteca, on hi podem trobar tot de documents relacionats amb els més de 120 anys d’història de l’Agrupació, com també publicacions i l’arxiu de tots els números del Cingles, la revista que l’entitat edita des de 1969.

Darrera el bar hi ha una porta d’accés a l’exterior. És l’espai públic que queda sota la passarel·la que dóna l’accés a la plaça de la Muralla. Allà hi tenim un boulder amb preses, ideal per practicar l’escalada, i que està a disposició de tots els socis.

A la nostra seu també s’hi conserven i exposen els quadres originals dels cartells de la Marxeta, que cada any i, des de 1989, s’han encarregat a artistes locals de prestigi. Entre ells hi ha obres de Ricard Jordà, Santi Estrany, Néfer, Josep M. Rovira Brull, Josep Novellas, Marta Duran, Pere Viada, Perecoll, i Josep M. Codina entre molts d’altres.