La Marxeta

2022 - Enric Castells

ORÍGENS

El setembre de 1987 l’Agrupe va patir la desaparició de quatre amics, quatre socis capdavanters i emprenedors, en Toni Sors, en Sergi Escalera, en Francisco Porras i l’Antonio Quiñones en el fatal accident de l’expedició que l’entitat va realitzar al Lhotse Shar (8.382 m) a l’Himàlaia. Els quatre es quedaven per sempre a la serralada dels seus somnis.

Aquesta cruel sotragada, podia haver acabat amb el dinamisme i amb les ganes de continuar la trajectòria de l’entitat.

Un reduït grup de socis, amb el suport de la junta, va proposar una activitat oberta a tothom, una activitat que empenyés a la participació i col·laboració dels associats i que representés un al·licient pels amants de l’excursionisme. Així va ser com el 1988, any de la primera edició, es començà a gestar la Marxeta, una caminada popular que fes conèixer i acostés al públic en general la nostra comarca. La proposta va ser fer un recorregut que cada any fos diferent, amb la particularitat afegida que l’entitat encarregués l’aportació d’obres originals d’artistes locals per fer-ne el cartell anunciador. Sumant així territori i cultura en una mateixa activitat, la qual cosa donaria a la Marxeta una característica pròpia i diferent de la resta de caminades populars.

Des de llavors, ja són més de 30 anys organitzant aquesta singular caminada que, amb el temps, s’ha convertit en una de les més populars de la comarca, donant a conèixer i posant en valor el territori que la configura. Gairebé la pràctica totalitat dels municipis del Maresme, i alguns del Vallès Oriental més proper, han acollit aquesta caminada, contribuint d’aquesta manera a fomentar el coneixement del territori que ens envolta.

Des de la primera edició el 1988, i fins l’actualitat, la Marxeta s’ha celebrat sempre durant un diumenge de la segona quinzena del mes de novembre.

Per altra banda, la nòmina d’artistes locals que han contribuït desinteressadament amb les seves obres a la difusió de la Marxeta, és de primer nivell: Ricard Jordà, Josep Novellas, Santi Estrany, Pere Viada, Perecoll, Marta Duran, Joan Hortós, en “Pal”, Parés de Mataró, Néfer, Josep M. Codina, Albert Alís, Iago Vilamanyà, Pol Codina, Marc Prat, Antoni Arumí, Tomàs Safont-Tria, Catherine Lorton i Jordi Santamaria.

MARXETA 2024!

INSCRIPCIONS TANCADES FINS AL SETEMBRE!

Torna la Marxeta!

Torna un any més La Marxeta, 36a edició.

Recorregut aproximat: PENDENT DE DEFINIR

Sortida a les 8:00 de PENDENT DE DEFINIR

Preus:

Socis €

No socis €

A la sortida €.

Inscripcions presencials de 18:30 a 20:30 a la seu de l’Agrupació (tel. 93 755 08 37) o bé per correu electrònic a info@agrupe.cat adjuntant el comprovant de la transferència tot indicant els noms, cognoms, NIF i talla de samarreta. Núm. compte ES91 2100 0287 3902 0052 5037

Enguany la 36a Marxeta TÉ PENDENT DE DEFINIR ENCARA EL SEU RECORREGUT

 

Hi haurà dos controls-avituallaments

-Control A (esmorzar): PENDENT DE DEFINIR

-Control B: PENDENT DE DEFINIR

 

 

4

Propera Marxeta

X

Properes Activitats

X