Natura

 

Com a entitat excursionista que som, treballem per difondre els valors de la natura i estem compromesos en la seva defensa. Per aquest motiu, i sota el títol Fes natura amb els Científics venim organitzant des de l’any 2012 un cicle anual d’activitats per difondre el patrimoni natural. Ens hem dedicat majorment a donar a conèixer la flora, i en menor grau la fauna, visitant indrets dels massissos litorals i prelitorals, planes interiors, o les serralades del Prepirineu i dels Pirineus.

Les sortides es programen pels dissabtes i tenen un caràcter de divulgació fàcilment assequible.

Per la durada, algunes són matinals, i d’altres requereixen de tot el dia. Quant a la dificultat, podem dir que no es tracta d’anar a fer caminades, siguin llargues o curtes, sinó que les nostres sortides consisteixen en un passeig per la botànica i el paisatge de la regió, prenent-nos temps per identificar plantes o animals i fer-ne fotografies.

paphia

Fent un recompte d’aquests anys, ens dona que entre el 2012 i el 2017 hem fet un total de 25 sortides, 18 xerrades preparatòries, amb una assistència de 315 persones inscrites.

En quant el resultat del coneixement naturalístic, hem classificat i fotografiat sobre el camp, en aquests anys unes 450 espècies de plantes i unes 50 d’aus.

Properament, presentarem el programa del cicle Fes natura amb els Científics per a l’any 2019; i també, com a mostra del treball realitzat publicarem un àlbum de fotografies.

Una altra aportació a la difusió dels estudis naturalistes, són les conferències científiques dels primers dimecres de mes, entre octubre i juny,  sota el títol Tronades científiconaturalistes, que l’Agrupació organitza en col·laboració amb la Delegació de la Serralada Litoral Central de la ICHN.

L’activitat es fa al nostre local social.

L’equip de la secció de Natura:

Marta Duran

Lluís Filbà

Manuela Martin

Josep M. Parera