La 65a Nit de l’Esport premia la trajectòria de Mercè Macià

Mercè Macià, sòcia de l’Agrupació Científico-Excursionista, ha estat reconeguda en la 65a edició de la Nit de l’Esport organitzada per l’Ajuntament de Mataró, que ha tingut lloc avui 12 de desembre, per la seva trajectòria en el camp de l’alpinisme. Mercè Macià ha rebut el guardó de la mà del molt Il·lustríssim Sr. David Bote, alcalde de la ciutat, en un acte emès en diferit per causa de la pandèmia, i enregistrat al Saló de Plens del consistori mataroní.

El jurat del certamen li ha concedit aquesta menció especial, tan per la seva trajectòria alpinística, com la condició de pionera de l’alpinisme femení mataroní, català i estatal.

El 1984 s’integrà a la primera expedició que l’Agrupe realitzà al Lhotse Shar, de 8.382 m, a l’Himàlaia. Tot i que no es va poder assolir el cim, la Mercè arribaria fins als 7.350 m, convertint-se en la primera dona de l’estat espanyol que assolia aquesta alçada. Tres anys després, el 1987, la Mercè i l’Agrupe intentarien per segona vegada i sense èxit arribar al cim del Lhotse Shar, assolint els 7.800 m, superant el seu propi rècord, en una expedició patrocinada per La Massana. Aquest cop, però, la tragèdia s’empoderà de l’expedició, ja que quatre membres, la meitat dels integrants de l’equip, es quedaren per sempre a aquella muntanya, per causa del trencament d’una placa que arrossegà a Toni Sors, Sergi Escalera, Francesc Porras i Antoni Quiñones en una fatídica allau.

El 1990 fou l’any de la tercera i definitiva expedició de la Mercè i de l’entitat que, finalment, assoliria el cim del Lhotse Shar, expedició que seria comandada per ella mateixa.

Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.