Desde benavarri, haurem de fer els 6 km de pista esquivant sots fins arribar al pont de Penavera. Allí començarem la nostra ruta per una pista de terra i grava bastant clara i tenint sempre l’embassament de Canelles a la nostra dreta. Als 5,5 km hem d’abandonar el camí i agafar un corrieol ben marcada que en tot just 500 metres ens portarà a l’antic poblat de Finestres. Una vegada en la vila de Finestres  visitaem l’Ermita de Sant Marcos. Per a això just abans de sortir del poble en un cap de carrer a la dreta un cartell una mica amagat en una de les façanes de les poques cases que es mantenen en vaig piular ens indica el camí a seguir a la nostra dreta. La distància d’aquest cartell a l’ermita de Sant Marcos és de tot just 300 metres. En aquest punt tenim una vista panoràmica espectacular de la muralla xinesa de Finestres i de l’embassament de Canelles.

Després de gaudir de les vistes panoràmiques de la muralla tornarem sobre els nostres passos fins al cartell que ens indicava al poble l’ermita de Sant Marcos. Una vegada aquí, agafarem el camí que surt del poble cap a la part alta fins que en pocs metres arribem al cartell que ens indica ermita de Sant Vicent. Des d’aquí hem de baixar una acusada costa per un camí fins a les aigües de l’embassament amb l’espectacular muralla de fons i pujar seguint aquesta mateixa senda fins a arribar a les restes de l’ermita romànica de Sant Vicent. Just abans d’arribar a l’ermita hem de travessar un petit pas de tot just 2 metres habilitat amb esglaons i una sirga per a subjectar-nos. En aquest tram si anem amb nens haurem d’extremar la precaució ja que no hi ha proteccions i ens trobem a la part alta de la muralla xinesa de finestres.

Després de visitar l’ermita de Sant Vicent i fer les fotos de rigor, ja sol ens queda tornar al pont de Penavera pel mateix trajecte que hem vingut en l’anada. Una vegada en el nostre vehicle haurem de tornar a fer els 6 km de pista esquivant sots fins a sortir a la carretera que de nou ens portarà fins a Benavarri.