Cursa de Certascan 2018: superant la meteorologia (11 de febrer)

La passada edició del 27è trofeu Sergi R. Escalera de la prova Alt Pallars-Certascan d’esquí de muntanya, puntuable per a la 34a Copa FEEC-Ferrino d’esquí de muntanya per equips, va haver de superar les traves del mal tems que va regnar durant tot el cap de setmana a l’estació d’esquí de Tavascan.

Davant de la nevada de dissabte i la pluja de diumenge, els cops de vent, que arribaven als 50 km/h, i l’acumulació de neu i el seu estat, l’equip de traçadors va fer una feina excepcional dissenyant un recorregut alternatiu. L’ambiciós itinerari original de prop de 14 km i un desnivell positiu de 2.000 m, amb ascensió als cims de la Coma del Forn (2683 m), Montforcado (2632 m) i Campirme (2633 m), en un recorregut tècnic que combinava trams alpins de canals i crestes, i que ja estava totalment traçat i senyalitzat, va haver de ser substituït per un recorregut d’emergència dins del domini esquiable de l’estació de Tavascan, de gairebé 1500 m de desnivell per a les categories sènior, i de 900 m per a la resta de categories. Aquest canvi va garantir que la prova es realitzés
en òptimes condicions de seguretat per als participants.

Malgrat els canvis, estem satisfets per les impressions rebudes del cos tècnic de la FEEC i d’alguns participants de la prova, que s’han mostrat agraïts pel traçat alternatiu, per l’exigència i la bellesa de l’entorn, i com s’ha superat el repte de redissenyar el circuit per fer front a les condicions meteorològiques.

Per l’agrupe, el millor del cap de setmana és el bon record que s’enduen els participants de la prova. Des d’aquí volem felicitar molt especialment a tots i cadascun dels voluntaris que han col·laborat en les tasques d’organització. Sense tots vosaltres no hauria estat possible l’èxit de la cursa.

(Fotos: Imma Dorda, Carles Villar, Ricard Cases, Montse, Pepe)

 

Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.