Comunicat: En resposta a la inhabilitació del MHP de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra

L’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, davant la sentència del Tribunal Suprem coneguda avui i que condemna a la inhabilitació per al càrrec del MHP de la Generalitat Joaquim Torra i Pla, vol manifestar el següent:

1. La inhabilitació per al càrrec del President d’un país escollit democràticament pel fet de no retirar a temps l’exhibició d’una pancarta com a denúncia de l’existència a l’estat espanyol de presos polítics i exiliats ens sembla absolutament injustificat i contrari als més elementals principis del dret i de la llibertat d’expressió.

2. La sentència només es pot entendre des de l’ànim de venjança i com a un exercici més de la repressió que els catalans anem patint de tants anys enrere, en un intent dels poders de l’estat espanyol per subjugar la voluntat del poble català.

3. La inhabilitació constitueix una vulneració gravíssima dels drets, no només del dret a sufragi passiu del President Torra com a diputat electe al Parlament de Catalunya, sinó també del dret a sufragi actiu de tota la ciutadania de Catalunya que va participar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017.

4. Des de l’ACE Mataró fem una crida a la ciutadania de Catalunya per exigir respecte per a les institucions catalanes. De la mateixa manera, fem una crida a les instàncies internacionals en defensa dels drets humans perquè intervinguin en la resolució d’un conflicte secular que pretén escarmentar i menystenir la voluntat expressada a les urnes dels ciutadans de Catalunya.

Mataró, 28 de setembre de 2020

Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.