Skip to content

juny, 2024

06juny7:30 pm8:30 pmXERRADA: "Va ser George Mallory i Andrew Irvine els primers de la història a coronar l'Everest per la cara nord el 7 de juny de 1924?" per Daniel Martí i Garíper Daniel Martí i Garí

Més

Detalls de l'Activitat

Xerrada  “Va ser George Mallory i Andrew Irvine els primers de la història a coronar l’Everest per la cara nord el 7 de juny de 1924?” per Daniel Martí i Garí a la sala d’actes de l’entitat, el dijous 6 de juny a les 19:30.

El dia de la xerrada farà justament cent anys (6-6-1924)(ni un dia més ni un dia menys) que George Mallory i Andrew Irvine varen intentar fer la primera ascensió de l’Everest per la seva cara nord. Per tots és conegut que mai varen tornar i només es va trobar el cos de George Mallory l’1 de maig de 1999 (setanta-cinc anys després).
La xerrada està dividida en 4 parts:
a) recordar i posar en context l’atac al cim de Mallory i Irvine el 6 de juny de 1924
b) posar en evidència que Mallory i Irvine no van tractar de superar mai el segon graó i que van seguir una ruta molt semblant a la que Norton fa fer uns dies abans.
c) explicar per què es genera aquest marc de comprensió equivocat. Norton va tergiversar les dades per conservar el rècord del món d’alçada.
d) com es podria demostrar que Mallory i Irvine van fer cim?

 

En Daniel Martí i Garí, és periodista des de l’any 1982 i fins al 1996 periodista d’esports. Va cobrir “in situ” els Jocs Olímpics de Seül, Barcelona, Atlanta i Seul. va retransmetre els jocs olímpics de 1992 en Barcelona pel Canal Canal Olímpic, i entrevistà per Estadi a atletes dels 80 i 90 com Ahsford y Aouita.

 

 

 

Hora

(Dijous) 7:30 pm - 8:30 pm

Lloc

AGRUPACIÓ CIENTÍFICO-EXCURSIONISTA DE MATARÓ

Passatge del Pou d’Avall, 1

Organitzada/ Guiada per

Agrupe

Back to top
X