Skip to content

octubre, 2023

05octubre7:00 pm8:43 pmXERRADA SOBRE JOSEP MAS I MAS: D'UNA SECCIÓ DEL CENTRE CATÒLIC A UNA GRAN ENTITATA càrrec de Francesc Masriera

Més

Detalls de l'Activitat

Xerrada sobre Josep Mas i Mas: D’UNA SECCIÓ DEL CERCLE CATÒLIC A UNA GRAN ENTITAT (president de l’agrupe de 1964 a 1974).

En els darrers anys del franquisme, sota la presidència de Josep Mas i Mas (1964 a 1974) , l’Agrupació viu els moments de màxima activitat social, esportiva i cultural: s’organitzen cursos d’escalada, d’espeleologia, d’esquí o d’alta muntanya. El jovent hi participa engrescat. Es munten exposicions de gran envergadura, s’organitzen cursets d’història –de Catalunya, és clar– i de llengua catalana. Es promouen comissions com la del centenari de Pompeu Fabra (1968) de la qual sortirà la iniciativa de constituir a Mataró una delegació d’Òmnium Cultural. Comencen les primeres expedicions a l’estranger. L’entitat es converteix en una de les més actives de la ciutat i en punt de trobada i gresol d’iniciatives de vocació cívica.

La xerrada, que durà a terme el també soci Francesc Masriera, introduirà tota la tasca realizada per aquest president de l’entitat que transformarà la vella Agrupació, treient-la del reducte de socis que havia estat fins aleshores per a convertir-la en una entitat oberta al jovent, a la ciutat i al món.

Se celebrarà el dijous dia 5 d’octubre a les 19:00 al local de l’Agrupació.

Hora

(Dijous) 7:00 pm - 8:43 pm

Back to top
X