Skip to content

juliol, 2024

04juliol7:00 pm8:00 pmPRESENTACIÓ DEL LLIBRE: "96 HORES DE JULIOL I 1 INFERN" de Jordi Cruzper Jordi Cruz

Més

Detalls de l'Activitat

Presentació del llibre “96 hores de juliol i 1 infern” de Jordi cruz a la sala d’actes de l’entitat, el dijous 4 de juliol a les 19:00.

Després de l’èxit del seu primer llibre, 3 nits de torb i 1 cap d’any sobre la tragèdia del Balandrau, Jordi Cruz ens ofereix un nou relat corprenedor

El 20 de juliol de 2009, la història d’Horta de Sant Joan va canviar per sempre quan, a les nou del vespre, el telèfon d’emergències de la Generalitat va rebre un avís. Un veí havia vist fum al barranc de Cubars, a tres quilòmetres del nucli urbà, just a les portes del Parc Natural dels Ports. Començaven aleshores 96 hores frenètiques de lluita contra el foc que, malauradament, causà cinc víctimes mortals entre els bombers que lluitaven per apagar-lo. Aquest llibre n’és la crònica i ho fa amb un estil narratiu intens, donant veu als testimonis directes dels fets, especialment els bombers, fent que el lector se senti immers, des del primer moment, en el desenvolupament dels fets.

El pròleg de la periodista i escriptora de les Terres de l’Ebre,  Fàtima Llambrich,  ofereix una visió alhora territorial i sectorial d’un episodi tràgic que canvià per sempre la manera de confrontar-nos amb els incendis forestals

 

Jordi Cruz i Serra (Terrassa, Vallès Occidental, 1967) és un meteoròleg, professor universitari i escriptor català.

Llicenciat en Ciències Físiques el 1990 per la Universitat de Barcelona, exerceix com a meteoròleg adscrit al Servei Meteorològic de Catalunya. Començà la seva trajectòria com a presentador del temps a Antena 3 TV, i ha col·laborat amb nombrosos mitjans de comunicació. Ha estat professor de Canvi climàtic i Modelització Climàtica a la Universitat de Barcelona i professor de Meteorologia a l’Escola de Pilots Aerolink de l’Aeroport de Sabadell.

En la seva faceta d’escriptor, és l’autor de 3 nits de torb i 1 Cap d’Any: crònica d’una tragèdia al Pirineu, basat en la tempesta que el cap d’any del 2001, que va costar la vida a set muntanyencs al Balandrau, al Pirineu català. L’obra va guanyar el Premi Jacint Verdaguer al millor llibre de l’any en la Fira del Llibre de Muntanya de Vic.[1][2][3] L’any 2020 es va publicar en castellà amb el títol de Viento Salvaje.

 

Hora

(Dijous) 7:00 pm - 8:00 pm

Lloc

AGRUPACIÓ CIENTÍFICO-EXCURSIONISTA DE MATARÓ

Passatge del Pou d’Avall, 1

Organitzada/ Guiada per

Agrupe

Back to top
X