Skip to content

maig, 2022

21maig7:00 pm6:00 pmPEDALADA: VIA VERDA DE FERRO I CARBÓRipoll-Ogassa 28km +250m

Més

Detalls de l'Activitat

Sortida: a les 7 h. Del Clos Arqueològic direcció a Can Guetes-Ripoll (aparcament). Inici activitat a partir de les 9 h.
Logística: Amb cotxes particulars, possibilitat de bus (en cas de poder carregar les bicis i un mínim de participants (18/20)
Material per l’activitat: A Can Guetes disposen de lloguer de bicicletes al preu de 15 € (pel qui no tingui). Caldrà portar roba còmoda, culot si en teniu o pantaló curt, casc, bidó d’aigua, esmorzar i dinar.

DESCRIPCIO DE L’ACTIVITAT

La ruta es de nivell bàsic pel poc desnivell i distancia moderada, tenint en compte que el desnivell de tornada es negatiu.
La tradició de farga d’aquesta zona de la comarca del Ripollès, unida a la mineria del carbó desenvolupada a Ogassa, han motivat que la Via Verda que segueix la línia de ferrocarril entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses sigui batejada com a Ruta del Ferro i del Carbó.

Es tracta d’un recorregut senzill sobre terreny asfaltat i en un continu, encara que lleuger, ascens de l’1% entre els 682 metres d’altitud de Ripoll i els 775 de Sant Joan de les Abadesses. A més, es pot prendre una variant que porta fins a les mines de carbó d’Ogassa (975 metres), en un tram en clar ascens i de més dificultat. Des de Sant Joan de les Abadesses es pot continuar fins a Olot, inici de la Via Verda Ruta del Carrilet.
Tot el trajecte està flanquejat per vegetació i perfectament senyalitzat, especialment als encreuaments amb la carretera. La via discorre sempre paral·lela al riu Ter, que es travessa per un pont en un punt determinat.
L’ascensió fins a Ogassa segueix el curs de la riera de Malatosca i passa per la localitat de Toralles. Entre els principals llocs d’interès de la zona destaquen els monestirs de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, a més de l’entorn natural pirinenc.

Hora

(Dissabte) 7:00 pm - 6:00 pm

Back to top
X