Skip to content

febrer, 2024

17febrer6:00 am7:00 pmMés amunt dels dos mil: Montmalús 2.821 m (100c) (iniciació raquetes de neu/grampons)

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a l’inscripció al local, l’haureu de signar conforme l’heu llegida.

MONTMALÚS- SORTIDA INICIACIÓ AMB RAQUETES DE NEU/GRAMPONS (2.781 m)

RECORDEU DE PORTAR RAQUETES DE NEU, PALS, GRAMPONS I PIOLET. SI NO EN TENIU, L’AGRUPE EN PODEU LLOGAR (EXCEPTE PALS).

Sortida especialment per qui no ha anat amb raquetes i/o grampons-piolet. Farem introducció inicial – com ajustar, com portar-les, etc..-i després farem la sortida per possar-ho en pràctica.

Preciosa ruta per fer amb raquetes i de fàcil orientació, doncs, tenim en tot moment com a referent l’estació d’esquí de Grau Roig. Té un desnivell d’uns 700 metres en uns 4 quilòmetres d’ascens continuat.

Sortim des del pàrquing Cubil (2100m) de l’estació andorrana de Grand Valira – Grau Roig, el nostre objectiu és el pic de Montmalús (2.781 metres), accessible per la seva cara nord i possiblement el Pic del Colells (2.746 m)

Tant en alguns trams de pujada com de baixada haurem de caminar durant algunes estones pels dominis esquiables de l’estació, caldrà doncs prendre atenció i arrambar-nos bé per no molestar els esquiadors i tenir compte alhora de creuar les pistes.  Primer ens endinsarem cap al bosc dels Colells, des d’on ens espera una pujada constant, exigent i plena de neu. Per sort, tot i ser una zona obaga, la neu si és pols ens farà més fàcil el camí amb les raquetes.

Un cop arribem a la collada de Montmalús, tenim el Pic de Montmalús a la dreta. La pujada final no és tècnica ni complicada, simplement cal parar atenció en alguns trams on la gran quantitat de neu fa que calgui passar per alguns passos amb molta inclinació lateral. És un lloc on es poden necessitar els grampons i encara que no, els usarem per practicar un desnivell curt.

Les vistes des del cim són magnífiques, el pirineu andorrà i el port d’Envalira cap al nord i l’estany de Montmalús i la carena catalana de la Cerdanya al sud. Baixem al coll on anirem al cim del davant (pic dels Colells- 2.781 m) per tornar a praticar amb els grampons.

La tornada és cómoda i senzilla, el fet de tenir l’estació d’esquí com a referència visual ens ajuda a orientar-nos. I de baixada anirem resseguint la pista vermella de Montmalús que ens durà al lloc d’inici.

Tot i ser una excursió assequible, es considera moderada perquè el tram de pujada al coll de Montmalús ens farà suar en més d’una ocasió. I a l’ascensió al cim hem de tenir cura ja que és una carena on bufa molt el vent, tot i ser curta, d’uns 10-15 minuts està exposada.

 

 Distància:  8.8 km     Desnivell de pujada: 716m        Desnivell de baixada: 716m

Altitud mínima: 2.112m       Altitud màxima: 2.786m

Dificultat: Moderada

Durada ruta: 5h

Punts de Pas:

pàrquing Cubil (2100m) de l’estació andorrana de Grand Valira – Grau Roig, cim Montmalús, pic dels Colells

Lloc i hora de trobada: a les 06:00 al Clos Arqueològic del Pla d’en Boet (Mataró).

 

Per participar en aquestes sortides, cal llegir-se prèviament la fitxa de l’activitat (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la)  i cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Jordi Jover

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 7:00 pm

Lloc

Pàrquing Cubil de l'estació andorrana de Grand Valira - Grau Roig

Organitzada/ Guiada per

Jordi Jover

Back to top
X