Skip to content

agost, 2024

15agost(agost 15)10:00 am16(agost 16)10:00 pmMés amunt dels dos mil: Cotiella (2.912 m) - 2 dies

Més

Detalls de l'Activitat

ASCENSIÓ AL CIM DEL COTIELLA (2.912 m) – 2 dies

El Pic Cotiella (2.912 m) és el cim d’un solitari massís pirinenc de característiques singulars. A cavall entre les comarques altaragoneses de Sobrarbe i la Ribagorça, es mostra vigorosa aquesta serralada calcària de grans dimensions que correspon amb la més important de tot el Pirineu al sud del bloc que formen els grans massissos que superen els tres mil metres d’altitud. No en va, els seus més de dos mil nou-cents metres l’acrediten com una talaia de notable interès malgrat no assolir aquesta màgica xifra que li atorgarien més prestigi (i visites) encara.

Tot i això, aquest cim presenta sobrades credencials perquè la seva visita sigui obligada per als pirineistes clàssics i aquells que busquen muntanyes carismàtiques. Lluny de les massificacions dels massissos més elevats (Monte Perdido, Montes Malditos o Posets entre d’altres) d’ambdues comarques, un desnivell equivalent a ascendir el Pic Aneto (3.404 m), repte físic important, un recorregut amb variats paisatges i cim arxiconegut per tots. Si s’hi uneixen unes vistes d’escàndol, un paisatge lunar ple de profunds avencs, un refugi bonic, un ibó sobre terreny calcari, flora endèmica del Pirineu, abismes gegantins o un corredor final que dispara l’adrenalina dels més intrèpids fan que aquesta excursió es converteixi en inoblidable.

L’ascensió al cim es realitza utilitzant la via normal, aquella que parteix des de Barbaruens cap al Circ d’Armenya i es prolonga fins al cim de la muntanya.

 

 Distància:  16,2 km     Desnivell de pujada: 1.409 m        Desnivell de baixada: 1.409 m

Altitud mínima: 1.556 m       Altitud màxima: 2.912 m

Dificultat: Difícil

Durada: 6h

Punts de Pas:

Barbaruens

Lloc i hora de trobada: a les 10:00 al Clos Arqueològic del Pla d’en Boet (Mataró).

 

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 7€; No socis federats 7€; No socis no federats 17€. Inscripcions al local de l’entitat, al correu electrònic info@agrupe.cat, o bé per telèfon al 937 550 837

Responsable: Jordi Jover

Hora

15 (Dijous) 10:00 am - 16 (Divendres) 10:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Jordi Jover

Back to top
X