Skip to content

gener, 2022

22gener6:00 am7:00 pmMÉS AMUNT DELS 2MIL: Tossa Plana de Lles (2.916 m). Sortida amb raquetes.Sortida amb raquetes al sostre comarcal de la Baixa Cerdanya.

Més

Detalls de l'Activitat

Tossa Plana de Lles (2.916 m). Sortida amb raquetes.

Itinerari circular amb sortida i arribada al refugi de Cap de Rec (Lles de Cerdanya).

Imprescindible portar raquetes, piolets i grampons.

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; socis no federats 5 €; No socis federats 8 €; No socis no federats 13 €. Despeses de desplaçament a compartir. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37.

Responsable: Joaquim Alabarce

Itinerari circular: Cap del Rec (1960 m) – Refugi del Pradell (2125 m) – Pla de les Someres (2300 m) – Tossa Plana de Lles (2916 m) – Roc Blanc (2586 m) – el Llomar (2500 m) – el Clot de l’Orri (2350 m) – Estany de l’Orri (2159 m) – Cap del Rec.

Distància: 12km

Dificultat: Moderada.

Temps efectiu aproximat.: 2h44’ (ascens) + 2h15’(descens)

Desnivell positiu: 944m

Punt de trobada: Clos Arqueològic de Torre Llauder, a les 6.15

Logística amb cotxes propis, despeses a compartir.

Mataró- cap de rec: 3 hores.

Material que cal dur:  és una sortida programada per fer amb raquetes (cal portar) i pals (opcionals).

Clàssica hivernal a un dels cims més altius de la Cerdanya per la seva ruta normal d’ascens pel Pla de Someres i completada amb el descens per la banda més amagada de la Coma i l’Estany de l’Orri. Grans vistes panoràmiques sobre una vasta extensió blanca dels Pirineus per totes les bandes i troballa molt especial de bells racons de bosc al Llomar i a la Coma d’Orri. Aquesta és una ruta sense dificultats tècniques però amb un desnivell important de 1000 m que no s’ha de menystenir.

 Aquest itinerari s’inicia a l’aparcament de l’estació d’esquí de fons de Lles i del refugi de Cap del Rec. El primer tram del recorregut és pel bosc i segueix un itinerari de raquetes de l’estació senyalitzat degudament fins a la cabana de El Pradell. S’ha de recordar que no es pot circular per les pistes d’esquí si aquestes es troben obertes. En el meu cas malauradament vaig sortir a la pista abans d’arribar a la cabana i la vaig haver de seguir un tros curt. Per damunt de la pista de El Pradell, la ruta comença a remuntar cap al Pla de les Someres i ràpidament les vistes s’obren al gran altiplà que forma la Tossa Plana al nostre davant. No hi ha pèrdua, la ruta discorre en tot moment per l’ample vessant entre la coma de Setut a l’oest i el Clot de l’Orri a l’est. Segons el pendent i l’estat de la neu ens podrem decantar més cap a una banda o l’altre.

Durant la pujada hi ha dos trams a 2400 i 2600 m que constitueixen el que podríem dir com els trams més durs, a manera de graonades amb més pendent. La resta és anar fent amb la calma i admirant la bellesa del paisatge que es va obrint als nostres peus. Al final la Tossa Plana es va tombant i apareix davant nostre amb totes les muntanyes d’Andorra i de la Cerdanya francesa mirant al nord.

Dalt del cim estant gaudirem de vistes sense fi dels Pirineus, però en primer terme destacaria la profunda i allargada vall andorrana de Madriu, un racó amagat que també cal conèixer, fa anys la vam recórrer seguint el GR-11. Si, en canvi, mirem a migjorn s’estén als nostres peus tota la Cerdanya tancada pel tall abrupte de la Serra del Cadí. I més enllà s’albiren les serres prelitorals del Montseny fins i tot. I cap a ponent s’obre tot el Pirineu de Lleida en una successió sense fi de muntanyes emblanquinades.

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 7:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce

Back to top
X