Skip to content

gener, 2023

28gener6:00 am8:00 pmMÉS AMUNT DELS 2MIL: Roc d’Aude i Mont LlaretLes Angles – Roc d’Aude – Mont Llaret – Refugi i estany de la Balmeta.

Més

Detalls de l'Activitat

Ajornada pel 28 de gener!

Les Angles – Roc d’Aude – Mont Llaret – Refugi i estany de la Balmeta

Sortida més amunt dels 2 mil

Data: 28/1/2023

Ruta: Circular

Km : 14 Aproximadament

Temps: entre 5:30 a 7 hores ( segons grup i condicions)

Desnivell: +597m

Dificultat tècnica: Fàcil

Dificultat física (en cas de neu) Moderat+

Material que cal dur: grampons, un piolet, polaines, guants, barret, ulleres sol (opcional) mitjons de recanvi, roba adequada per baixes temperatures, bastons, raquetes.

Hora i punt de Trobada: 6h del matí al Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró)

Desplaçaments: en cotxes particulars, benzina a compartir.

Mataró – Les Angles: per la C16: 2h 39 min, Per la C17: 3h

ANTENCIÓ: l’últim dijous abans la sortida, el responsable de la sortida informarà del material que cal dur, segons condicions de la neu i la meteorologia.

IMPORTANT: En les sortides hivernals cal tenir una bona condició física. Què vol dir bona condició física? Simplement que puguis aguantar el ritme mig del grup.

Preu: socis federats gratuït; socis no federats 5€; No socis federats 8€; No socis no federats 13€. Inscripcions a la nostra seu o bé al telèfon 93 755 08 37. Despeses d’allotjament i desplaçament no incloses.

Responsable: Joaquim Alabarce

Descripció:

Sortirem des de l’estació d’esquí de les Angles, en l’anomenat balcó del Capcir al carrer de la Pista Verte, on haurem d’ agafar el camí a l’esquerra del carrer, que passant pel costat d’uns tallers i garatges de l’estació, s’enfila suaument per un camí al costat de la pista d’esquí, marcat amb senyals grocs, cap a la zona de les Jassettes i seguint més amunt, fins a la zona del pla de Bigorre on hi ha un estany artificial.

En tota la pujada gaudirem de bones vistes sobre el poble de les Angles i tota la plana del Capcir, amb l’estany de Matamala. Deixarem el camí marcat i encarem la forta pujada per les pistes d’esquí, on ben aviat veiem el cim del Roc d’Aude, poc significatiu i tapat per les instal·lacions del remuntadors de les pistes. Seguim endavant i veiem una gran plana, que travessem i al final de la qual s’observa una Creu, que és on hi ha el conjunt de pedres que conforme el cimal del mont Llaret.
Gaudirem de les vistes sobre els estanys d’Aude i les Bulloses (Bouillouses), i els cims del Carlit, els dos Peric, tossal Colomer, la Grava, etc., i desprès de les fotos de rigor, reprendrem la marxa, baixant seguint més o menys les marques, cap als corrals de Llaret, on gaudim de la vista del estany de les Bouillouses, amb tota la seva magnitud. Seguirem baixant, deixant un indicador al refugi de la Balmeta, per anar fins al rec del Puig Peric, que anirem seguint per pujar cap al refugi i així gaudir dels petits salts i els aiguamolls que conforme aquest torrent.

Arribats al refugi, veiem davant nostre el camí per pujar als Peric (que ja vàrem fer fa temps), però, seguint el camí marcat anem cap a l’estany de la Balmeta, que voregem per l’esquerra i seguint baixant, arribem a la font Grossa (una canonada, on surt un bon cabdal d’aigua), on el camí s’eixampla formant una pista que ens permet veure des de sobre, l’estany de la Balcère i arribar amb poca estona al punt de sortida.

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 8:00 pm

Back to top
X