Skip to content

octubre, 2018

13octubre(octubre 13)6:00 am14(octubre 14)9:00 pmMÉS AMUNT DELS 2MIL: PIC DE PEGUERA (2.982 M)Ruta circular per pujar al pic de Peguera a Aigüestortes-Sant Maurici

Més

Detalls de l'Activitat

Ruta circular que comença al pàrquing de Prat de Pierró del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a prop d’Espot. El primer dia es puja fins al refugi Josep Maria Blanc. El segon dia, es fa l’ascensió al pic de Peguera i al pic de Monestero des del coll de Monestero, es baixa per la preciosa vall de Monestero cap a l’estany de Sant Maurici i es tanca la circular amb el descens des d’aquest estany fins al pàrquing de Prat de Pierró, tram conegut com la “Ruta de l’Isard”.

El pic de Peguera, situat al mig del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, és una de les grans muntanyes d’aquest parc i una de les més altes. Per pocs metres no es pot considerar un 3.000, però la seva situació, la seva esvelta figura i la part final de la seva ascensió, que exigeix algunes grimpades, el converteixen en un referent del Pirineu català. La pujada al pic de Monestero és una mica més fàcil, però les vistes que aquest segon pic ens ofereix de tot el parc nacional són també espectaculars.

Dificultat: Alta. Rutes d’alta muntanya amb grimpades fàcils i amb bones preses, la qual cosa fa necessari utilitzar les mans per progressar.
Desnivell acumulat: +723m/-50m | +822m/-1.495m
Distància total: 23 km
Temps total efectiu: 2:50h | 6:30h
Altitud mínima: 1.645m
Punt de sortida / arribada: Pàrquing de Prat de Pierró
Altitud màxima: 2.983m
Població més propera: Espot

Hora i lloc de trobada: Dissabte 13 a les 6 del matí, Clos Arqueològic Torre Llauder. Desplaçament en cotxes particulars. Pernocta dissabte al refugi Josep Ma. Blanc.
Preu: socis federats gratuït; socis no federats 5€; No socis federats 8€; No socis no federats 13€. Inscripcions a la nostra seu o bé al telèfon 93 755 08 37. Despeses d’allotjament i desplaçament no incloses.

Hora

13 (Dissabte) 6:00 am - 14 (Diumenge) 9:00 pm

Back to top
X