Skip to content

desembre, 2021

11desembre6:00 am6:00 pmMÉS AMUNT DELS 2MIL: Pic de Montmalús (2.782 m)100 cims situat als Pirineus d'Andorra.

Més

Detalls de l'Activitat

MONTMALÚS (Per la collada)

Sortida a les 6 des del Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró).

Lloc de sortida: Grau Roig

Distància: 7,6 km

Desnivell : + 665m

Material cal Portar: raquetes, grampons, piolet, pals, polaines, guants.

El pic de Montmalús és d’aquells cims que amb bones condicions de neu és perfecte per iniciar-se en el món del tresc hivernal, tant amb raquetes com amb grampons i piolet.
Començarem a caminar des de l’estació d’esquí de Grau Roig, més concretament des de l’aparcament del telecadira de la Cubil, a peu de pistes.

El pic de Montmalús fa la partió dels circs dels Pessons i dels Colells i això fa que des del seu zenit obtinguem unes vistes majestuoses d’aquests circs, així com d’un cordal muntanyenc immens, amb tot un veritable catàleg de cims impossible d’enumerar.
Com l’ascensió es plantejà a l’hivern i el terreny es trobava cobert amb una bona capa de neu el recorregut el férem per allà on ens semblà, ja que per una banda el bosc és obert i quan s’arriba a mig recorregut la vegetació desapareix i l’objectiu és totalment visible.
El trajecte curt i el més ressenyat a internet, pel que sembla, passa per la collada de Montmalús i fa la carena sud-est per fer el cim després de superar un desnivell d’uns 80 metres, però existeix una altra alternativa més estètica i exigent, que consisteix a fer el cim directament per un parell d’àmplies canals, separades per una carena, també molt àmplia, de pendent considerable(màxim 50ª) que es fan molt dures si no s’està acostumat a fer aquest tipus de pujades. Aquestes canals tenen múltiples escapatòries cap a la carena mitjanera, si no es veu clar l’ascens.

Punts de pas:

Inici (estació d’esquí ……………. 0 km

Bifurcació de camins……………..234m

Desviament a la collada o canal… 2,71km

Collada de Montmalús………….. 3,1 km

Montamalús…………………….. 3,5 km

Per a la realització d’aquest tipus de sortides cal bona condició física, material adeqüat i disposar de la llicència FEEC (C1).  En el cas que no es disposi de llicència, l’entitat s’encarrega de tramitar una assegurança temporal.

Preus: socis federats gratuït; socis no federats 5€; No socis federats 8€; No socis no federats 13€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 6:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce

Back to top
X