Skip to content

novembre, 2023

18novembre6:00 am10:00 pmMÉS AMUNT DELS 2MIL: Pic de l'infern (2.869 m)Ruta des d'Ulldeter

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a l’inscripció al local, l’haureu de signar conforme l’heu llegida.

Ruta: Pic de l’Infern (2.869 m)

Sortida Mataró: 06.00

Arribada Mataró: 20.00

Temps ruta: 7-9 hores (segons grup i condicions)

Distància: 13 km

Desnivell +1.200 m

Dificultat tècnica: Moderat

Dificultat física (en cas de neu) Moderat+/Difícil

Material que cal dur: menjar, beguda, grampons, un piolet, polaines, guants, barret, ulleres sol (opcional), mitjons de recanvi, roba adequada per baixes temperatures i/o pluja/neu, bastons, raquetes, frontal de llum i roba de recanvi viatge tornada.

Hora i punt de Trobada: 6h del matí al Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró)

Desplaçaments: en cotxes particulars, benzina a compartir

ANTENCIÓ: l’últim dijous abans la sortida, el responsable de la sortida informarà del material que cal dur, segons condicions de la neu i la meteorologia.

Preu: socis federats gratuït; socis no federats 5€; No socis federats 8€; No socis no federats 13€. Inscripcions a la nostra seu o bé al telèfon 93 755 08 37. Despeses d’allotjament i desplaçament no incloses.

Responsable: Jordi Jover

Ruta

Una sortida clàssica, imprescindible per a qualsevol muntanyenc. Itinerari circular passant en bona part per carenes que ens donaran grans vistes. Podrem vure des de l’alçada, els estanys superiors del Circ de Carançà, la Coma de Bacivers, la de Freser….

Trepitjarem tres cims: el del Pic de Bastiments, el del de Freser i el de l’Infern, passant de l’un a l’altre pel cordal carener. Desprès, pel Coll de la Marrana, retornarem al Refugi d’Ulldeter. Opcionalment podem pujar al Gra de Fajol.

Al darrer revolt de la sèrie de vuit que trobarem a la carretera que de Setcases mena a l’estació l’esquí de Vallter 2000, un cop passat l’aparcament del Pla dels Hospitalets trobem el rètol indicador del refugi d’Ulldeter. Allí deixem els cotxes i començarem la ruta, siguint GR, cap al refugi d’Ulldeter.

D’allí anem pujant fent ziga-zagues cap al coll de la Marrana. Seguint el llom de la carena (Esquena de l’Ase) I arribem al primer cim, el Bastiments. Del cim continuem cap al del Pic de Freser per camí ben definit de baixada cap a les Collades de les Comes de Malinfern. D’alí pugem drets cap al pic del Freser. Del cim ja veiem clarament el Pic de l’Infern. Baixem, tot seguint la carena fins a un pas rocallós i aeri amb unes llastres inclinades, amb cura, es passa sense dificultat. Si ens fa patir podem esquivar-lo per baix decantant-nos més al sud. Continuem grimpant (en algun punt ens caldrà ajudar-nos amb les mans) fins al Portell dels Gorgs, un collet al peu d’una roca vermellosa. Continuem per un corriol ben definit que ens portarà al cim.  Descendim cap el Portell del Gorgs i d’allí baixem per la Coma de l’Infern per fort pendent i sense camí definit fins arribar a enllaar amb el GR 11. Després d’un tram suau per la zona dels Aigols Podrits, ens enfilem de nou, ja sempre per camí fresat moderat però sostingut pendent fins al coll de la Marrana.

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 10:00 pm

Back to top
X