Skip to content

juny, 2021

05juny6:00 am6:00 pmMÉS AMUNT DELS 2MIL: Pel Camí dels EnginyersRuta circular al voltant Coma de Vaca i Núria pel Camí dels Enginyers

Més

Detalls de l'Activitat

CAMÍ DELS ENGINYERS

Dissabte 5 de Juny del 2020.

Detalls de la sortida:

Km: 25

Desnivell positiu: +1500 metres

Temps: 8-9 hores

Hora i punt de Trobada: 6 del matí al Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró).

Anirem en cotxe fins l’aparcament del cremallera a Queralbs.

Inici de l’etapa : 08h

Final de l’etapa: 17h

Cal portar menjar i aigua per tota la jornada, calçat adequat, barret (o qualsevol element per cobrir el cap) i crema solar. És recomanable l’ús de bastons.

Per a la realització d’aquest tipus de sortides cal bona condició física, material adequat i disposar de la llicència FEEC (C1).  En el cas que no es disposi de llicència, l’entitat s’encarrega de tramitar una assegurança temporal.

Preus: socis federats gratuït; socis no federats 5€; No socis federats 8€; No socis no federats 13€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Descripció:

1a part: Queralbs a Comadevaca (aprox 3h)

Sortirem de l’estació del cremallera i ens dirigirem per carretera aproximadament 1km fins a l’entrada del camí de la central de Daió. Llavors pujarem 1 km per una pista asfaltada fins a la central elèctrica de Daió. A partir de llavors comença un camí rocós que va seguint el riu Freser, i que ens farà pujar 1000 metres fins al refugi de Comadevaca. Pel camí podem parar per veure el Salt del Grill. A mig camí creuarem el riu Freser a través d’un pont, per passar a la part més assolellada del camí, que també és la que té més pendent.

2ª part: Comadevaca a Núria (aprox 3h)

Aquesta part es tracta del camí dels Enginyers en si. El van construir els enginyers que treballaven en el projecte de construcció d’una presa a la vall de comadevaca, i que s’allotjaven a la vall de Núria. Aquesta presa finalment no es va construir però ens van deixar amb un camí amb unes vistes espectaculars.

Es un camí escarpat, que puja i baixa contínuament, i on es troben alguns passos laboriosos, amb alguna grimpada, uns esglaons instal·lats en una roca, i una secció on hi ha unes cadenes instal·lades per facilitar la progressió.

3ª part: Núria a Queralbs (aprox 2h)

Aquesta part és opcional, ja que un cop s’arriba a la vall de Núria es pot agafar el cremallera per baixar fins a Queralbs.

Per qui vulgui baixar a peu, baixarem pel camí Vell (que va ser l’inici de la última etapa del GR11). Es tracta d’un camí pedregós, d’uns 8 km, que va seguint el riu Núria. A meitat de camí es troba la impressionant cascada de la Cua de Cavall. També trobarem el Pont del Cremal, un antic pont de pedra patrimoni arquitectònic català.

Organització: Ester Navarro

 

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 6:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Ester Navarro

Back to top
X