Skip to content

setembre, 2022

24setembre(setembre 24)8:00 am25(setembre 25)8:00 pmMés amunt dels 2000: Pic d'Amitges (2.848 m) i Tuc de Saboredo (2.829 m)Ruta des del refugi d'Amitges

Més

Detalls de l'Activitat

Pic d’Amitges (2.848 m) i Tuc de Saboredo (2.829 m)
Sortida de dos dies: 24 i 25 de setembre
L’ascensió al pic d’Amitges (2.848m) i al seu veí occidental, el Tuc de Saboredo (2.829m), és una de les millors maneres de descobrir el cor del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Una ruta enriquida, a més, per l’ambient alpí del que gaudim a la part més alta del recorregut i que demana i exigeix que parem atenció. L’esforç de coronar aquestes dues grans talaies es veu recompensat per les vistes fantàstiques que aquestes ens regalen, fent-nos sentir gairebé com els voltors, trencalossos i àguiles daurades que volen per damunt nostre. La cresta granítica que assolim, vista com una muralla desafiant des del refugi d’Amitges, fa de partió de la vall de Sant Maurici i el riu Escrita amb les valls de Ruda i Gerber, encarades cap al N. Totes elles marcades per la gran erosió glacial que tingué lloc durant el Plistocè, popularment conegut com l’Edat de Gel.
Sortirem des de l’aparcament de Prat de Pierró (Espot) i anirem fins al refugi d’Amitges on farem nit en règim de mitja pensió. L’endemà sortirem a primera hora del refugi i ens dirigirem cap al Pic d’Amitges, tot seguit cap al Tuc de Saboredo i retornarem cap als vehicles.
Sortida de 21km en dues jornades i 1.500 mts de desnivell. Mitja pensió al refugi d’Amitges.
Hora i lloc de sortida: 8:00 del dissabte 24 al Clos arqueològic de Torre Llauder (Mataró).

INSCRIPCIONS

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 8€; No socis no federats 13€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Cal abonar 10€ en concepte de paga i senyal per la mitja pensió del refugi d’Amitges.

Responsable: Robert Villà

Hora

24 (Dissabte) 8:00 am - 25 (Diumenge) 8:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Robert Villà

Back to top
X