Skip to content

octubre, 2022

15octubre(octubre 15)8:00 am16(octubre 16)8:00 pmMés amunt dels 2000: pic de Canalbona (2.965 m) i Punta Gabarró (3.115 m)

Més

Detalls de l'Activitat

Mes amunt dels 2.000 – 15/16 d’octubre 2022

Canalbona i Punta Gabarro

Desnivell aprox. +1.300 m

Sortida a les 8 h de dissabte clos arqueòlogic amb cotxes particulars, benzina a compartir.

Bona condició física.

Sac de dormir per alta muntanya, tenda o Tarp

Menjar per a dos dies.

L’inici de l’itinerari coincideix amb el camí a la pica d’Estats.
Travessarem el torrent de Sotllo per la palanca de Sotllo i en aproparem a l’estany. (1’15 h)
Just quan ja estem a tocar de l’estany comença el nostre itinerari alternatiu; girarem a la dreta i després d’una curta pujada baixarem a un bonic replà situat sota mateix de la cascada que hi ha a la sortida d’aigües de l’estany de Sotllo. (1’50 h)
Indret molt bonic i amagat completament! Travessarem el torrent de Sotllo i ens enfilarem directament per una clotada que tenim davant mateix (sempre hi ha isards) per arribar al doble estany Fondo. Indret espectacular!!! (2’20 h). Aquí plantarem campament per passar la nit.

Pel mati sortirem desprès d’esmorzar. Deixarem material amagat per pujar amb lo imprecindible.
Vorejarem l’estany per la nostra esquerra i diagonalment anirem guanyant alçada per tal d’assolir l’amagat collet que hi ha entre els pics d’Estany Fondo i el Canalbona i que dona accés a la valleta de la Conca Gelada (veiem parcialment l’estany d’Estats al fons). (1’00 h)
Girarem a la dreta i pel llom de la muntanya assolirem el fil de la carena amb vistes a la vall d’Areste. La carena s’estreny en arribar al pic de Canalbona i la panoràmica s’obre a la vall occitana de Riufred. (1’45 h)
Sortirem fàcilment del cim, però haurem de travessar una petita bretxa que requerirà una mica d’atenció, una segona petita bretxa ens deixarà en un collet on s’uneix el nostre itinerari amb el que puja per la vall de la Conca Gelada.
Una curta flanquejada ens portarà a l’indret de l’estany Mes Alt de Catalunya. Indret d’una gran bellesa i emmarcat al fons pels pics de Baborte i d’Estanys. (2’25 h)
Aquí comença la pujada final a la Pica; abans podem pujar al pic Rodó de Canalbona de 3004 metres que és el primer cim de mes de 3000 metres venint de la Mediterrània. (2’40 h)
Un corriol força ben marcat i amb fites en deixarà dalt de la punta Gavarró.
Des d’aquest cim veiem els estanys Fondo, Mes Alt de Catalunya, Estats i Sotllo. (3’10 h)

Per Tornar desfem Camí. Aprox. 4 h.

 

INSCRIPCIONS

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 3€; No socis no federats 8€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Toni Martín

Hora

15 (Dissabte) 8:00 am - 16 (Diumenge) 8:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Toni Martín

Back to top
X