Skip to content

juny, 2022

11juny6:00 am8:00 pmMés amunt dels 2000: Mont Caubo (2281m)

Més

Detalls de l'Activitat

INSCRIPCIONS

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 3€; No socis no federats 8€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Joaquim Alabarce

Km: 12,2

Desnivell: +1000m

Temps:4h 30 min

Logística:trobada a les 6:00 al Clos Arqueològic Torre Llauder de Mataró.

Mataró- La guingueta d’Aneu amb cotxes propis

La guingueta d’Àneu- Estaón amb taxi

Nomes sortir del poble haurem de guanyar gairebé 1000m de desnivell fins a la collada del Clot de la Calba. Sortim per la part alta del poble, en direcció N. Avancem per un corriol empedrat resseguint el GR11  que s’enfila pel costat oriental de la serra del Solà d’Estaon. Anem rodejant aquesta muntanya i a poc a poc girem cap a l’esquerra (NO). Aviat arribem a la borda de Palau, punt on creuem el barranc de Fertero. Arribem a un trencall a l’esquerra . Deixem el corriol que continua recte endavant cap a la borda de Pau i nosaltres agafem el corriol que puja cap a l’esquerra (O) per un llom arrodonit.

Anem pujant per aquest camí alternant espais oberts, prats i algun tram per l’interior del bosc. L’ascensió és llarga i exigent. Finalment arribem a la (3) collada del Clot de la Calba ( 2.221m). Just a la dreta (N) hi tenim el cim del Mont Caubo o Lo Calbo (2.281m), amb les seves característiques antenes al capdamunt. Val molt la pena desviar-nos un moment de l’itinerari i pujar fins al cim! Malgrat no tenir gaire altura, la situació aïllada d’aquesta muntanya fa que es converteixi en una meravellosa talaia de tot el seu entorn.

Des de la collada comencem el descens cap a la Guingueta d’Àneu per un corriol que rodeja el cim del Mont Caubo pel seu costat occidental. Creuem la carena que uneix el cim amb el puig Guilar i ens endinsem en un bosc frondós pel vessant obac de la muntanya. Després de caminar uns 2 km per l’interior del bosc recuperem el vessant solà. Veiem el petit nucli de Dorve just a sota nostre. El corriol baixa fent llaçades i arribem a  Dorve (1.395m), un nucli gairebé despoblat.

Des de Dorve només ens falta fer l’últim tram de descens fins a la Guingueta. El corriol baixa en direcció SO i rodeja el serrat de Dorve. Tenim el pantà de la Torrassa just a sota nostra. Fem un últim tram per una pista asfaltada i arribem a  la Guingueta d’Àneu (941m).

 

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 8:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce

Back to top
X