Skip to content

gener, 2024

07gener7:00 am2:00 pmMatinal: Volta per Anglès (Sant Amanç de la Rocassa i Santa Bàrbara)

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a l’inscripció al local, l’haureu de signar conforme l’heu llegit.

VOLTA PER ANGLÈS

L’inici d’aquesta ruta circular és al magnífic Parc de la Font del Canyo d’Anglès.

Després de passar-hi, al final trobem la font que li dona nom, i seguint arribarem a les ruïnes de les Mines del Sant Pare que són un conjunt d’edificacions fetes bàsicament de rajols. Primer trobarem les ruïnes del que foren les cases dels miners i dels dirigents de l’empresa que explotava les mines, i a continuació trobem les estructures dels antics magatzems de la companyia al voltant del pou principal, que desguassa cap a l’actual font del Canyo. Es deien així perquè era producte d’una donació per testament al 1871, eren propietat del Papa de Roma i administrades pel bisbat de Girona. Les darreres vagonetes de la mina es tragueren al 1930, any del seu tancament.

Continuant s’arriba a l’Església de Sant Amanç. La primera menció que es té d’aquesta ermita data del 1019, anomenant-la Sancti Amancii Anglensis. Alguns autors creuen que la menció del 860 d’una església construïda a la Vallis Anglensis es referia a aquesta edificació.
A partir del 2007, una associació sense ànim de lucre, composta per veïns de la zona i d’altres professionals n’han estat fins l’any 2014.
Aquesta ermita és d’estil romànic, amb una forma molt peculiar. En destaca el seu absis rectangular.

Seguint per pista i pujant la muntanya de Santa Bàrbara ens aturarem a un sortint rocós que anomenen la Rocassa, des d’aquesta atalaia la vista de la vall d’Anglès amb les muntanyes al fons és magnífica, i sota els meus peus l’església de Sant Amanç.

Continuarem per pista fins arribar al cim on hi ha l’ermita de Santa Bàrbara.

L’actual ermita de Santa Bàrbara es troba estructurada en dues parts, des de la seva restauració per l’associació Amics de Santa Bàrbara: per una banda tenim el que seria el refugi lliure, obert a tothom amb una magnifica taula i una llar de foc; i una altra part restringida als socis o col·laboradors en la construcció. D’altra banda tenim l’ermita pròpiament, amb el seu airós campanar d’espadanya.

El camí de tornada es fa sense cap dificultat perquè està molt ben senyalitzat. És un camí molt agradable que transcorre entre castanyedes, alzinars i pinedes. Es fa curt doncs prendrem dreceres, primer el Pla de Llancers i un xic més avall la font dels Gossos per arribar a Bellveí, a la nostra dreta. Entrarem al poble per la barriada del Puigbell, pujarem a la dreta pel camí dels avellaners que ens mena al col·legi i des d’allà, altra volta al parc de la Font del Canyo, punt d’inici d’aquesta ruta matinal.

 Distància:  14,3 km     Desnivell de pujada: 739m        Desnivell de baixada: 739m

Altitud mínima: 127m       Altitud màxima: 370m

Dificultat: Moderada

Durada: 4h

Punts de Pas:

Anglès, Sant Amanç de la Rocassa i Santa Bàrbara

Lloc i hora de trobada: a les 07:00 al Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró)

 

Per participar en aquestes sortides, cal llegir-se prèviament la fitxa de l’activitat (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la)  i també cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Jordi Jover

Hora

(Diumenge) 7:00 am - 2:00 pm

Lloc

Anglès

Organitzada/ Guiada per

Jordi Jover

Back to top
X