Skip to content

novembre, 2018

04novembre7:30 am2:00 pmMATINAL: TURÓ DEL SAMON (1.272 m)Matinal de 7 kms. i uns 300 m. de desnivell, al Turó de Samon (1.272 m)

Més

Detalls de l'Activitat

Matinal de 7 kms. i uns 300 m. de desnivell, al Turó de Samon (1.272 m), el dia 4 de noviembre del 2018.

TURÓ DE ST. ELIES – ERMITA DE ST. ELIES – TURÓ DE LA COVA – TURÓ DEL PRAT FONDO – TURÓ DE SAMON – ALZINA RODONA.

Sortida a les 7:30 del Clos Arqueològic de Mataró, amb cotxes particulars.

Preu: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 3€; No socis no federats 8€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Excursió muntanyenca que trancorre per indrets del P.N. del Montseny no massa coneguts. Passarem per alguns llocs d’interés:

  • Ermita de St. Elies, s.XVI – XVII, documentada des del 1570, pertany al municipi de St. Pere de Vilamajor i està inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Consta d’una nau molt baixa dividida en dos trams per un arc ogival. A una de les claus de volta trobem l’efigie del sant i a una altra la data de 1633 i el nom de Fra Pere, que podria haver estat el primer ermità. La coberta és asimétrica de dues vessants i teula àrab. La façana, orientada a migdia, té dues portes: una d’arc de mig punt adovellada, amb un escut sobre la clau i l’altre amb llinda amb una obertura a sobre en forma de creu. Darrera, l’absis amb una minúscula obertura. A un dels laterals hi ha un contrafort. Té adossada la casa de l’ermità, habitada fins l’any 1914. La campana fou donada pel poble de Tagamanent, resta en un campanar d’espadanya i es puja només el dia de l’aplec que es celebra cada any el 25 d’abril.

 

  • Turó de Samon, de 1273 m., amb unes vistes de 360º: Montserrat, La Mola, els Pirineus, Turó de l’Home, Les Agudes, Matagalls, el Vallès Oriental, el Sui, Burriach i si el dia és clar el mar i inclús un xic de Mataró. Forma part de la llista dels 100 CIMS de la Feec.

 

  • Alzina Rodona, arbre centanari catalogat.

Hora

(Diumenge) 7:30 am - 2:00 pm

Lloc

Clos Arqueològic Torre Llauder (Mataró)

Clos Arqueològic Torre Llauder (Mataró)

Organitzada/ Guiada per

Núria Camp

Back to top
X