Skip to content

juny, 2024

30juny8:00 am1:00 pmMatinal: visita al santuari romà de Can Modolell (Cabrera de Mar)

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a l’inscripció al local, l’haureu de signar conforme l’heu llegida.

SANTUARI ROMÀ DE CAN MODOLELL

La visita anirà a càrrec del co-director de les excavacions Dr. Víctor Revilla, Professor Titular de la Universitat de Barcelona.

Can Modolell és un jaciment arqueològic situat a Cabrera de Mar, al Maresme. Es tracta d’un conjunt de restes arqueològiques datades des de l’època ibèrica fins a la baixa edat mitjana. La troballa més rellevant que s’hi ha descobert és l’estructura d’una vil·la romana imperial juntament amb un santuari, possiblement dedicat al déu romà Neptú i a una dea femenina i, posteriorment, al déu Mitra, d’origen persa. Tradicionalment, s’ha relacionat la desapareguda capella paleocristiana de Sant Joan Baptista amb aquestes restes.

El jaciment arqueològic de Can Modolell es troba a la part nord del nucli urbà de Cabrera de Mar, just en la bifurcació que hi ha al camí de Can Segarra que mena vers la muntanya de Burriac. Està situat a 190 m sobre el nivell del mar, en un punt elevat entre dues rieres des d’on domina la vall de Cabrera.

Sortirem de l’aparcament del Clos Arqueològic de mMataró a les 8h, passant per la riera Argentona, La Magalla, dipòsit aigua, traçat molt curt de la muralla ibèrica del s.IV aC del cantó sud de l’oppium ibèric fins arribar al poble de Cabrera de mar on a l’entrada trobarem el haciment de can modolell. Allí rebrem explicacions del co-director de les excavacions i baixarem per la riera de fins al conjunt arqueològic de Ca l’Arnau ( davant poliesportiu municipal), i seguidament farem la tornada cap a l’aparcament del clos arqueològic de Torre llauder.

Distància:  12,5 km     Desnivell de pujada: 220 m        Desnivell de baixada: 220 m

Altitud mínima: 25m       Altitud màxima: 240 M

Dificultat: Fàcil

Durada: 5h

Punts de Pas:

Cabrera de Mar

Lloc i hora de trobada: a les 08.00 al Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró).

 

Per participar en aquestes sortides, cal llegir-se prèviament la fitxa de l’activitat (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la)  i cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions al local de l’entitat, per correu electrònic  a info@agrupe.cat, o bé per telèfon, al 937 550 837.

Responsables: Marta Portillo i Pascal Aliot

 

Hora

(Diumenge) 8:00 am - 1:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Marta Portillo i Pascal Alliot

Back to top
X