Skip to content

juny, 2024

02juny8:00 am2:00 pmMatinal: Santuari romà de Can Modolell

Més

Detalls de l'Activitat

SANTUARI ROMÀ DE CAN MODOLELL

Can Modolell és un jaciment arqueològic situat a Cabrera de Mar, al Maresme. Es tracta d’un conjunt de restes arqueològiques datades des de l’època ibèrica fins a la baixa edat mitjana. La troballa més rellevant que s’hi ha descobert és l’estructura d’una vil·la romana imperial juntament amb un santuari, possiblement dedicat al déu romà Neptú i a una dea femenina i, posteriorment, al déu Mitra, d’origen persa. Tradicionalment, s’ha relacionat la desapareguda capella paleocristiana de Sant Joan Baptista amb aquestes restes.

El jaciment arqueològic de Can Modolell es troba a la part nord del nucli urbà de Cabrera de Mar, just en la bifurcació que hi ha al camí de Can Segarra que mena vers la muntanya de Burriac. Està situat a 190 m sobre el nivell del mar, en un punt elevat entre dues rieres des d’on domina la vall de Cabrera.

 

Distància:  8 km     Desnivell de pujada: 300m        Desnivell de baixada: 300m

Altitud mínima: 150m       Altitud màxima: 450 M

Dificultat: Fàcil

Durada: 4h

Punts de Pas:

Cabrera de Mar

Lloc i hora de trobada: a les 07:00 al Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró).

 

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions al local de l’entitat, per correu electrònic  a info@agrupe.cat, o bé per telèfon, al 937 550 837.

Responsables: Marta Portillo i Pascal Aliot

 

Hora

(Diumenge) 8:00 am - 2:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Marta Portillo i Pascal Alliot

Back to top
X