Skip to content

abril, 2023

02abril7:00 am3:00 pmMatinal: Puig d'Arques i Puig d'Aiguabona (Baix Empordà)

Més

Detalls de l'Activitat

Matinal: Puig d’Arques i Puig d’Aiguabona

Excursió Matinal a Puig d’Arques i Puig d’Aiguabona.

Distància: 7 km, i 275 m de desnivell positiu.

Hora i lloc de trobada: 7 del matí al Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró).

Ruta

Ens trobarem tots a Romanyà de la Selva, al Coll de Can Llac on hi ha una esplanada on podeu aparcar. Si ho posseu a Google o Apple Maps us portarà directe a l’estacionament.
Per arribar al inici de la ruta, des de Mataró teniu dos opcions, una primera es per la C-32 que enllaça amb la N-2 (recordeu que esta en obres i potser es una ruta més lenta) Desprès agafareu la C-35 fins la sortida 5 cap a Santa Cristina d’Aro/Solius/Romanyà de la Selva fins el desviament de Pont de la Font del Rei per incorporar-se a la GIV-6613 i després de 4Km girar cap a la carretera GIV-6612, una mica abans del Dolmen de la Cova d’en Daina. La pista es estreta, pero perfectament pavimentada, practicable per qualsevol tipus de vehicle. Quan veiem Can Llach a l’esquerra hi trobareu el petit aparcament on podeu estacionar. Si veniu per l’AP7 fareu el mateix recorregut, agafant la sortida de 9A Maçanet de la Selva, que enllaça amb la C-35.

Des de l’aparcament continuarem caminant per la mateixa pista fins al Dolmen del Puig d’Arques, a 525 mts sobre el nivell del mar. El Dolmen es un dels mes importants de la zona de les Gavarres, on es van trobar restes funeraris que ens permet situar la construcció cap a principis del 3er mileni AC. Des del Dolmen tenim un mirador on podeu divisar gran part de la comarca del Baix Empordà. Un cop fetes les pertinents fotos, continuarem fins arribar al cim del Puig d’Arques (Puig Gavarres), a 532,7 metres d’altitud i que esta considerat com un dels 100 cims oficials de la FEEC, tot i que competeix amb el Puig d’Aiguabona pel titol de sostre comarcal. Segons el IGN, el Puig d’Aiguabona te una altitud de 533,1 mts i el Puig d’Arques 532,7 mts (hi ha un vèrtex geodèic).
Un cop hem descansat uns minuts, enfilarem el cami que ens portarà cap al, el Puig d’Aiguabona.. Tot seguit reprenem el cami fins tornar al punt de sortida, al Coll de Can Llac.

INSCRIPCIONS

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 3€; No socis no federats 8€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Joaquim Itoiz

 

Hora

(Diumenge) 7:00 am - 3:00 pm

Lloc

Comarca del Baix Empordà

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Itoiz

Back to top
X