Skip to content

maig, 2021

09maig8:00 am2:00 pmMATINAL: Pas de la barca (Corbera de Llobregat)

Més

Detalls de l'Activitat

CAMÍ PAS DE LA BARCA

Aquesta és una de les rutes marcades de Corbera, PR amb senyals grogues i blanques, i podreu trobar moltes  ressenyes per internet, que us poden donar molta informació.

10.72 km

Desnivell + 152 m Alçada màxima 334/ m

Desnivell – 435 m Alçada mínima 27/35 m

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 3€; No socis no federats 8€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37.

Hora de trobada: 8.00 h. Clos Arqueològic.

Hora d’inici prevista: 9.00 h.

Lloc: Església Santa Maria, Corbera de Llobregat.

* Recomanem aparcar abans d’entrar al nucli antic, pel carrer la Creu Nova, és una possibilitat o, si ja hi sou, desvieu-vos pel carrer Santa Magdalena.

El Camí del Pas de Barca és la via de pas natural, que permetia la comunicació entre la vall del riu Llobregat i les terres del Penedès per Gelida o a través del massissos muntanyosos del Garraf i l’Ordal. Aquesta via ja era transitada en temps prehistòrics i durant l’època romana. En l’època medieval, amb la constitució de les poblacions de Santa Andreu de la Barca i de Corbera de Llobregat i del monestir romànic de Sant Ponç, els camins de la vall de Corbera eren molt transitats.

El nom donat al camí, que ha perdurat fins ara, deriva de la barca que llogava el baró de Corbera per facilitar la travessia del riu a persones i vehicles de transport. Aquesta ruta surt documentada en un inventari de camins de l’any 1855. S’ha intentat recuperar però, no ha estat possible recuperar-lo en tot el seu recorregut original ja que en diversos trams, edificacions i urbanitzacions l’han ocupat. Malgrat aquesta dificultat, s’han traçat camins alternatius que permeten enllaçar els diversos trams de camí històric i que a més, permeten descobrir valors naturals i patrimonials del municipi.

Destaquem: Instal·lacions del Pessebre Vivent a la Penya del Corb, Can Baiona, Font del Corró, Can Deu, gorgs de la Mola, Aqüeducte del Torrent del Mas d’en Puig, Pou de Glaç, roderes, riu Llobregat…

Ens veiem!

Wikiloc | Ruta PR-C Camí del pas de Barca

Hora

(Diumenge) 8:00 am - 2:00 pm

Lloc

Corbera de Llobregat

Organitzada/ Guiada per

Manuela Martín

Back to top
X