Skip to content

abril, 2024

07abril8:00 am2:00 pmMatinal: Fortalesa ibèrica de Montgròs

Més

Detalls de l'Activitat

FORTALESA IBÈRICA DE MONTGRÒS

Visita a la fortificació ibèrica del Montgròs, incloent visita guiada (gratuïta) al jaciment. Cal coordinació amb el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, preveient visita 60 minuts aproximadament. La ruta és de 4,3 km anada i el mateix de tornada després de la visita.

La fortificació ibèrica de Montgròs és un dels monuments arqueològics del Montseny que més impressionen el visitant, tant per la seva espectacularitat constructiva com per les escenes que suggereix, amb els nostres remots avantpassats arrecerant-se rere les muralles, resistint els atacs dels invasors. Els primers testimonis de l’ocupació del turó se situen al voltant del segle X aC, mentre que la muralla comença a aixecar-se al segle IV aC. Els romans aconsegueixen, finalment, la rendició i domini dels habitants de la zona, però la muralla es continua utilitzant fins l’època medieval.

El Montgròs està situat al terme municipal del Brull, a la comarca d’Osona. És gestionat de forma conjunta amb el Servei de Patrimoni Local de la Diputació de Barcelona.

El jaciment arqueològic està tancat i només es pot accedir amb la visita guiada.

Distància:  8,6 km     Desnivell de pujada: 100m        Desnivell de baixada: 100m

Altitud mínima: 659m       Altitud màxima: 759 M

Dificultat: Fàcil

Durada: 4h

Punts de Pas:

El Brull (Montseny) -Fortificació ibèrica del Montgròs

Lloc i hora de trobada: a les 07:00 al Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró).

 

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions al local de l’entitat, per correu electrònic  a info@agrupe.cat, o bé per telèfon, al 937 550 837.

Responsables:Ricard Cases

 

Hora

(Diumenge) 8:00 am - 2:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Ricard Cases

Back to top
X