Skip to content

setembre, 2024

01setembre7:00 am2:00 pmMatinal: Ermites de Tordera

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a l’inscripció al local, l’haureu de signar conforme l’heu llegida.

ERMITES DE TORDERA

Farem un recorregut per algunes de les ermites de Tordera. La logística la farem amb tren.

 

Tordera compta amb set ermites representatives dels respectius veïnats, que enriqueixen la seva història en un llegat que ha perdurat fins a l’actualitat en l’entorn urbà torderenc.

1 Sant Pere
A la llinda de pedra de la porta d’entrada hi ha la inscripció 1664, però es va donar llicència per a construir-la l’any 1531. L’any 1921 es va restaurar, però durant la Guerra Civil fou destruïda. Avui dia amb l’ajut del veïnat està totalment recuperada.

2 Sant Daniel
D’estil barroc, se suposa que és obra dels segles XV o XVI. Va pertànyer al domini del monestir de Sant Daniel de Girona, i d’aquí prengué el nom. Es troba a uns quatre quilòmetres en direcció a Blanes.

3 Sant Jaume
Sembla del segle XVII i s’aixecà amb motiu d’una prometença d’un avantpassat de la masia de Can Pocalló que volia fer una peregrinació a Santiago i no va poder complir-la per haver caigut malalt.

4 Sant Andreu
És d’estil visigòtic dels segles XI i XII i està situada dins la propietat de Can Bofí.

5 Sant Tou
És d’estil romànic dels segles XV o XVI i va ser edificada pels antics propietaris de Can Talleda del Bosc. Està dedicada a Sant Sixt i Sant Hou, el qual amb el temps s’ha convertit en Tou.

6 Sant Ponç
Primera construcció romànica del segle XI amb posteriors reformes d’estil barroc. Situada a uns quatre quilòmetres de la vila, s’alça sobre un petit pla rodejada de pins, alzines i roures centenaris on cada 11 de maig s’hi celebra un aplec.

7 Sant Vicenç
Situada a uns tres quilòmetres de la vila, és possiblement la més antiga. Suposadament és obra dels segles XI o XII.

 

Distància: 12,5  km     Desnivell de pujada: 200 m        Desnivell de baixada: 200 m

Altitud mínima: 20 m       Altitud màxima: 120 m

Dificultat: Fàcil

Durada: 4h

Punts de Pas:

Pendent de definit

Lloc i hora de trobada: a les 07:00 a l’estació de tren de ;ataró

 

Per participar en aquestes sortides, cal llegir-se prèviament la fitxa de l’activitat (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la)  ical estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions al local de l’entitat, per correu electrònic  a info@agrupe.cat, o bé per telèfon, al 937 550 837.

Responsables: Toni Martín

 

Hora

(Diumenge) 7:00 am - 2:00 pm

Lloc

Tordera

Organitzada/ Guiada per

Toni Martín

Back to top
X