Skip to content

juny, 2022

05juny7:00 am3:00 pmMatinal: Els Bufadors de Beví (Santa Maria de Besora)

Més

Detalls de l'Activitat

Sortida Matinal per la Serra de Bufadors, a la comarca d’Osona.

INSCRIPCIONS

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 3€; No socis no federats 8€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Ricard Cases

Punt de trobada: 7h al Clos Arqueològic Torre Llauder de Mataró (C. de Roma, 1)

Anada en cotxes particulars, despeses a repartir.

14km, 600 m desnivell positiu.

Iniciarem la ruta a l’aparcament del Castell de Montesquiu (durada del viatge 1:15), on podrem observar dels preciosos jardins que envolten aquesta construcció fortificada que té origen al s. XIII, amb moltes modificacions posteriors. És de destacar la quantitat d’arbres exòtics que envolten el castell, fruit dels viatges d’un dels seus últims propietaris, en Salvador Juncadella, per terres africanes i altres destins. Marxarem per la solana del castell en direcció al coll dels Tres Pals (800m), des d’on s’obté una bona vista de la cinglera de la serra de Bufadors.

Passant pels masos del Beví Xic i el Beví Gros arribem als solells de la serra de Bufadors, des d’on agafarem un corriolet que ens durà enfilant-nos a la cinglera fins el collet de Bufadors (950m). Des d’allí hi haurà l’opció de pujar al mirador del turó Gran de Bufadors (1006m), per albirar les magnífiques vistes, per després tornar al collet de Bufadors i davallar per la banda a l’obaga de la serra cap als Bufadors de Beví. En sortirem per  una pista forestal que ens conduirà cap a l’Oest, tot apropant-nos cap a l’eix del riu Ter fins arribar a l’ermita romànica de Sant Moí (s. X).

Des d’aquest punt agafarem un estret corriol que ens dirigirà cap el Sud, en direcció al mas de les Planeses i novament cap a la riera de la Solana, per remuntar, en una curta ascensió final, cap a l’aparcament del castell on hem iniciat la marxa.

NOTA: es preveu forta calor, per la qual cosa és molt recomanable portar molta aigua, gorra, ulleres de sol i protecció solar.

Vista des del collet de Bufadors
Els Bufadors de Beví
Les Planeses
Castell de Montesquiu

Hora

(Diumenge) 7:00 am - 3:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Ricard Cases

Back to top
X