Skip to content

novembre, 2022

06novembre8:00 am2:00 pmMatinal: dolmen de l'Infern (Arenys de Munt)

Més

Detalls de l'Activitat

Matinal:

Dolmen de l’Infern (Arenys de Munt)

Ruta circular de 10 km i 330 m de desnivell positiu.

Hora i lloc de trobada: a les 8 del matí al Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró). Aparcament al carrer de l’Hostal del Sol (Polígon industrial Torrent d’en Puig, Arenys de Munt).

La nostra excursió ens portarà a visitar el Dolmen de l’Infern per seguir fins el Santuari de Lourdes, i tornar finalment al punt de sortida.
La trobada la farem al Polígon Industrial Torrent del Puig, on trobarem fàcilment lloc per aparcar els nostres vehicles. Des d’aquí començarem la nostra jornada de senderisme amb una distancia aproximada de 10 quilòmetres i un desnivell positiu de 330 mts.

Sortirem des de Torrent del Puig, durant els 3 primers quilòmetres, anirem ascendint poc a poc, amb un desnivell sostingut que ens portarà fins el Dolmen de l’Infern a una altitud de 330 m sobre el nivell del mar. La Serralada Litoral representa un moment d’expansió dels monuments megalítics. La construcció d‘aquests dòlmens implicaven tot un grup humà que controlaven el territori i que construïa no només pels morts sinó també per a major gloria dels vius. El Dolmen de l ‘infern es un clar exemple, orientat cap a l’est, situat damunt just de la fondalada que li dona el nom, que aprofita la presencia natural de la roca, formant un espai cobert per una llosa de pedra de grans dimensions.

Un cop fetes les fotografies pertinents, continuarem poc a poc, fins arribar al mirador que es troba a 400 m d’altitud, on gaudirem d’unes
vistes espectaculars de la zona. Des d aquest punt, començarem el descens suau i progressiu durant els propers 5 quilòmetres, però abans d’arribar al final de la nostre excursió farem una parada al Santuari de la Mare de Deu de Lourdes, que es va construir a l any 1924. El Santuari es una reproducció de la Cova de Masabeila, a Occitània. El Santuari te una reproducció de la Verge de Lourdes. Actualment, la seva ubicació, envoltat de boscos, fa que sigui un punt de referencies per a les sortides dels locals i fer dinars a l aire lliure, ja que esta equipat amb tot els serveis necessaris. Continuarem la nostra sortida matinal tornat cap al punt de sortida inicial.

INSCRIPCIONS

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 3€; No socis no federats 8€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Joquim Itoiz

Hora

(Diumenge) 8:00 am - 2:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Itoiz

Back to top
X