Skip to content

març, 2022

06març8:00 am2:00 pmMatinal: Burriac, capital de la Laietània ibèrica

Més

Detalls de l'Activitat

Burriac, capital de la Laietània ibèrica

8-10 km, el desnivell es pot reduir de 150m en funció de l’itinerari

Hora i lloc de trobada: 8 del matí al Clos Arqueològic de Torre Llauder (Mataró).

Una ruta circular per descobrir la capital de la Laietània ibèrica, l’oppidum de Burriac i el seu entorn arqueològic a la vall de Cabrera de Mar, on trobem la major concentració de jaciments de tot el territori laietà, incloent assentaments rurals dispersos, camps de sitges per emmagatzemar cereals, llocs d’enterrament, santuaris i llocs de guaita. Sortirem de la part baixa de la vall de Cabrera, desde l’ antiga masia de can Rodon davant el jaciment de Ca l’Arnau/ can Mateu, on es van establir els romans abans de la fundació d’Iluro. Enfilem per la mateixa riera als jaciments de can Modolell, can Bartomeu i Turó dels Dos Pins, cap a la porta meridional de l’oppidum i resseguim els trams de muralla i torres ibèriques. Pujarem per corriols (o alternativament per la pista de la font Picant de Cabrera) al cim de Burriac (491 m, 100 cims), on sota les estructures medievals es van trobar materials ibèrics i les restes d’una cisterna, i on gaudirem de les vistes i entendrem el control visual amb altres territoris laietans. Opcionalment, baixant per la pista en direcció Cabrera de Mar enfilarem al Turó de l’infern (317 m snm), on també s’ha documentat restes de materials ibèrics, i el cim del turó del Montcabrer (312 m també repte 30 turons), on a pocs metres del cim es troba la Cova santuari de Les Encantades, que fou utilitzada fins a l’abandonament definitiu del poblamient ibėric de la vall de Cabrera a mitjans segle I aC. Tornarem a la pista que porta a font Picant de baixada al nucli urbà de Cabrera de Mar.

INSCRIPCIONS

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 5€; No socis federats 3€; No socis no federats 8€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Responsable: Marta Portillo i Pascal Alliot

Hora

(Diumenge) 8:00 am - 2:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Marta Portillo i Pascal Alliot

Back to top
X