Skip to content

març, 2024

13març7:00 pm7:45 pm"MATARÓ, MIRADA FERMA". PROJECCIÓ SOLIDÀRIA A BENEFICI DEL MENJADOR SOCIAL SANT JOAQUIM

Més

Detalls de l'Activitat

PROJECCIÓ SOLIDÀRIA A BENEFICI DEL MENJADOR SOCIAL SANT JOAQUIM DE MATARÓ: Projecció del projecte fotogràfic “Mataró, Mirada ferma” de Lluís Rugama.

“Mataró, mirada ferma”, de Lluís Rugama, consta de més de 800 fotografies que, amb una durada de poc més de mitja hora, reflecteixen la situació viscuda a la ciutat durant els dos primers anys de pandèmia (del 14 de març 2020 al 14 de març 2022), fent-ne un homenatge a la ciutadania de Mataró, pel sacrifici i la solidaritat mostrats durant aquests dos anys, donant veu i divulgant els sentiments viscuts pels mataronins i les mataronines així com dignifica els treballadors que s’hi van deixar la pell i a totes aquelles persones que van perdre la vida. La proposta vol ser un homenatge a tots ells, un cant a la solidaritat i a l’esperança.

La projecció és en format documental de les 802 fotografies i van acompanyades de vint-i-sis textos, llegits en veu en off d’una dona gran (Carme Rigola) i un noi jove (Josep M Pons). Els textos de diversos mataronins i mataronines complementen la ciutat fotografiada durant dos anys d’excepció. La por, el patiment i sobretot un seguit d’estampes inèdites. Tot això, és el que ha recopilat en Lluís Rugama en un projecte vital, personal i sobretot humà.

Especialment emotives són les fotografies dels mesos de confinament absolut, en què apareixen diferents espais ciutadans completament buits, des dels carrers fins a centres de culte. Igualment emotives són les imatges de persones: gent gran, sanitaris, comerciants, membres entitats ciutadanes, persones representatives dels barris de la ciutat, sempre amb la mascareta.

L’autor, en Lluís Rugama és un home amb una càmera de fotos penjada del coll. Com a màxim, a la motxilla. Tot el sant dia. Des que es va enamorar de la fotografia que no concep fer res sense la seva càmera, sense la possibilitat de fer una altra foto, de captar un moment. A més a més, ell és el que popularment es coneix com ‘el cul d’en Jaumet’. Amunt i avall sempre, el coneix tothom. Tot un personatge entranyable.

Els donatius que els assistents donin en la projecció d’aquest documental fotogràfic  aniran destinats única i exclusivament al MENAJADOR SOCIAL DE SANT JOAQUIM.

 

 

 

Hora

(Dimecres) 7:00 pm - 7:45 pm

Lloc

AGRUPACIÓ CIENTÍFICO-EXCURSIONISTA DE MATARÓ

Passatge del Pou d’Avall, 1

Organitzada/ Guiada per

Agrupe

Back to top
X