Skip to content

novembre, 2022

12novembre7:00 am6:00 pmGR-6 Barcelona - Montserrat etapa 1: Barcelona - Sant Cugat del Vallès (29 km)

Més

Detalls de l'Activitat

1a ETAPA GR-6, Sender de Montserrat

Parc del Laberint d’Horta-Les fonts

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; socis no federats 5 €; No socis federats 6 €; No socis no federats 11 €. Despeses de desplaçament a compartir. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37.

Responsable: Joaquim Alabarce

Km: 23’3  km

Temps: 5 h 30 min

Desnivell: +774m / -600m

Punt de trobada:   a les 7 del matí  a l’estació de tren de  Mataró

 

Logística anada: Tren fins a la plaça Catalunya: 51 min

Metro: línia 3 fins laberint d’horta: 23 min

Logística tornada: ferrocarrils de la Generalitat: Terrassa –Plaça Catalunya: 36 min

Tren plaça Catalunya-  Mataró: 51 min

 

Inici Etapa: 9:00-9:15

Final Etapa: 14.45-15:00

 

Introducció: Des del Laberint d’Horta fins al Monestir de Montserrat, aquest sender travessa la serra de Collserola, la plana del Vallès, discorre paral·lel al riu Llobregat durant un tram i accedeix al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

Els poc més de cinquanta quilòmetres d’aquest sender de gran recorregut conformen la clàssica excursió entre Barcelona i Montserrat. La tradició marca que s’ha de fer en un dia o una nit, tot i que també és possible dividir el recorregut en trams més curts, al gust de cada caminant.

 

Descripció de l’etapa:

L’etapa comença al parc del Laberint d’Horta de Barcelona, per un camí que porta bosc endins cap a la serra de Collserola, connecta amb la carretera de les Aigües i puja amb força fins el pas del Rei, a més de quatre-cents metres d’alçada. Allà, es creua amb el GR 92. Molt a prop tenim el Turo de la Magarola  Les vistes de la ciutat i de les planes del Vallès són espectaculars.

Cal travessar el Parc Natural de la Serra de Collserola, on hi predominen els boscos i la vegetació baixa. El camí ressegueix la riera de Sant Medir. Trobem l’ermita de Sant Medir i la font del Camp del Miracle. Seguim resseguint la riera que passa per la masia de Can Borrell, convertida en Restaurant, mes endavant trobem  l’emblemàtic pi d’en Xandri abans d’arribar a Sant Cugat del Vallès.

En aquesta dinàmica i pròspera ciutat es pot visitar el Reial Monestir de Sant Cugat, format per l’església que té adossat el campanar, el claustre i les seves construccions annexes.

Se surt de la població pel nord, tot creuant l’AP-7 per un pas elevat en direcció a Bellaterra. De nou, els boscos guanyen protagonisme en l’històric camí dels Monjos en direcció a la urbanització de Can Barata, a peu de la C-1413a, dins el terme de Sant Quirze del Vallès. Més endavant, una última baixada a través de la serra de Galliners condueix al barri de les Fonts de Terrassa. Seguim i travessem la C-16 fins arribar a la barriada de Les Martines, punt final de l’etapa.

Laberint d’Horta

 

Sant Medir

 

Reial Monestir de Sant Cugat

 

Can Borrell

 

Pi d’en Xandri

 

Hora

(Dissabte) 7:00 am - 6:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce

Back to top
X