Skip to content

abril, 2024

13abril6:00 pm9:00 pmGR© 192 (CAMÍ DEL VENT). 4A ETAPA: POVET DE L'AMORÓS-AMPOSTA (25 km)

Més

Detalls de l'Activitat

4a etapa GR© 192 (Camí del vent): 

Povet de l’Amorós-Amposta

25 km

Punt de trobada: Carrer Aristòtil , davant l’escola Marta Mata a les 6 del matí.

LOGISTICA: Cotxes particulars fins al punt de sortida de la ruta, despeses a compartir. Conductors no paguen.

Dificultat tècnica: Fàcil   Dificultat física: Moderat

Desnivell Pujada:

Durada de l’etapa:  6-7 h                    Inici Etapa:                   Final Etapa:

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions al local de l’entitat, per correu electrònic  a info@agrupe.cat, o bé per telèfon, al 937 550 837.

Responsables: Joaquim Alabarce/ Toni Martín

 

Introducció:

El GR© 192, conegut també com a Camí del Vent, va ser concebut com una variant del GR© 92 i, de fet, té un recorregut paral·lel a aquest altre sender. Està senyalitzat des de l’any 1996 i uneix Cambrils amb Amposta per l’interior de la demarcació de Tarragona. Els cent quilòmetres del seu itinerari recorren interessants espais naturals, com les muntanyes de Vandellòs o les serres de Cardó – el Boix, a més d’arribar fins a la mateixa riba del riu Ebre. El nom de Camí del Vent li ve donat per la intensa presència d’aquest element en diversos indrets del recorregut, especialment a la zona del Perelló, on uns quants parcs eòlics són testimonis d’aquesta realitat.

La demarcació de Tarragona és sobretot coneguda per les platges i la línia costanera, però el cert és que també disposa d’interessants espais naturals de muntanya mitjana. El camí recupera la tendència natural cap al sud-oest i comença a endinsar-se en un paratge més muntanyós. Els vessants més abruptes estan ocupats per boscos de pins i alzines, els barrancs ofereixen una vegetació de ribera més exuberant i les planes són el territori dels pagesos i els seus conreus d’oliveres i fruits secs.

4a etapa:

Povet de l’Amorós- Amposta

 

Hora

(Dissabte) 6:00 pm - 9:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce i Toni Martí

Back to top
X