Skip to content

març, 2024

09març6:00 pm9:00 pmGR© 192 (CAMÍ DEL VENT). 3A ETAPA: MAS DEL MACO- POVET DE L'AMORÓS (22,5 km)

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a l’inscripció al local, l’haureu de signar conforme l’heu llegida.

    3ª Etapa GR-192: Camí del Vent

9-3-2024

Mas del Maco-Povet de l’Amorós

22’5 Km – +700

 

Punt de trobada: Carrer Aristótil, ( Davant col.legi Marta mata) a les  6:30

Desplaçaments: amb cotxes particulars fins  a Povet de l’Amorós ( Gastos a compartir). Després taxi ens portarà al Mas del Maco. Preu Taxi ( 60 euros x 8 persones)

Mataró – Povet de l’Amorós : 2h 32 min

Povet de l’Amorós – Mas del Maco:  45 minuts:

 

Etapa:

Km: 22,5   Durada: 6h a 6:30 min

Inici: 10:15 -11:00   Final: 17:00-17:45

 

Descripció del GR:

El GR 192, conegut també com a Camí del Vent, va ser concebut com una variant del GR 92 i, de fet, té un recorregut paral·lel a aquest altre sender. Està senyalitzat des de l’any 1996 i uneix Cambrils amb Amposta per l’interior de la demarcació de Tarragona. Els cent quilòmetres del seu itinerari recorren interessants espais naturals, com les muntanyes de Vandellòs o les serres de Cardó – el Boix, a més d’arribar fins a la mateixa riba del riu Ebre. El nom de Camí del Vent li ve donat per la intensa presència d’aquest element en diversos indrets del recorregut, especialment a la zona del Perelló, on uns quants parcs eòlics són testimonis d’aquesta realitat.

La demarcació de Tarragona és sobretot coneguda per les platges i la línia costanera, però el cert és que també disposa d’interessants espais naturals de muntanya mitjana. El camí recupera la tendència natural cap al sud-oest i comença a endinsar-se en un paratge més muntanyós. Els vessants més abruptes estan ocupats per boscos de pins i alzines, els barrancs ofereixen una vegetació de ribera més exuberant i les planes són el territori dels pagesos i els seus conreus d’oliveres i fruits secs.

3ª Etapa:

Sortim de la pista de Gavadà que va al Mas del Maco (180 m) travessant conreus direcció al Mas de Manxegot (135 m) pel camí de la figuera de l’Mora. Més endavant trobem el Mas del Pere del Frauquero i el Mas de l’Estanquer (180 m). Després d’un tram força planer, comencem a pujar. Passem per la Bassa Nova (233 m) i després pel costat del cim de la Barra (362 m). Arribem al camí del corral Blanc (300 m) i mes endavant el Mas del mateix nom (250 m). Anem perdent alçada fins la Bassa d’en Ferrá (214 m). Iniciem un tram planer que transita per la Pista de Fullola fins arribar a la pista del Mas de Nogueres (300 m) i després el Camí de les Pintures (320 m) on comencem a pujar cap al Racó de les Nines (400 m) a la serra de la Buinaca (500 m) i seguirem fins el coll de Cabrafeixet (705 m) on farem un gir a l’esquerra per passar per l’Avenc de la Punta de les Moles (735 m). Seguirem pujant passant per la Punta de la Buinaca (765 m) i seguidament la Punta de les Moles (790 m), punt mes alt de l’etapa. Aquí iniciem un descens pel Parc Eòlic del Baix Ebre que ens portarà al Povet de l’Amorós (600 m) final de l’etapa.

Pintures rupestres del Abric de Cabrafeixet

Morral del Cabrafeixet

Avenc de la Punta de les Moles

 

Per participar en aquestes sortides, cal llegir-se prèviament la fitxa de l’activitat (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la) i cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions al local de l’entitat, per correu electrònic  a info@agrupe.cat, o bé per telèfon, al 937 550 837.

Responsables: Joaquim Alabarce/ Toni Martín

 

Hora

(Dissabte) 6:00 pm - 9:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce i Toni Martí

Back to top
X