Skip to content

febrer, 2024

10febrer7:00 am8:00 pmGR© 192 (CAMÍ DEL VENT). 2A ETAPA: PRATDIP- MAS DEL MACO (26 km)

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a l’inscripció al local, l’haureu de signar conforme l’heu llegida.

2a etapa GR© 192 (Camí del vent): 

Pratdip- Mas del Maco.

26 km

Punt de trobada: Carrer Aristòtil , davant l’escola Marta Mata a les 7 del matí.

LOGÍSTICA: Cotxes particulars fins al punt de sortida de la ruta, despeses a compartir. Conductors no paguen.

Mataró- Pratdip: 1h 54 min
Mas del Maco- Pratdip : 31 minuts.

Dificultat tècnica: Fàcil

Dificultat física: Moderat

Desnivell de pujada: + 950 m aproximadament

Durada de l’etapa:  6-6.30 h                    Inici Etapa:    09.45-10.00               Final Etapa: 16.30- 17.00

Per participar en aquestes sortides, cal llegir-se prèviament la fitxa de l’activitat (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la) ical estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions al local de l’entitat, per correu electrònic  a info@agrupe.cat, o bé per telèfon, al 937 550 837.

Responsables: Joaquim Alabarce/ Toni Martín

 

Introducció:

El GR© 192, conegut també com a Camí del Vent, va ser concebut com una variant del GR© 92 i, de fet, té un recorregut paral·lel a aquest altre sender. Està senyalitzat des de l’any 1996 i uneix Cambrils amb Amposta per l’interior de la demarcació de Tarragona. Els cent quilòmetres del seu itinerari recorren interessants espais naturals, com les muntanyes de Vandellòs o les serres de Cardó – el Boix, a més d’arribar fins a la mateixa riba del riu Ebre. El nom de Camí del Vent li ve donat per la intensa presència d’aquest element en diversos indrets del recorregut, especialment a la zona del Perelló, on uns quants parcs eòlics són testimonis d’aquesta realitat.

La demarcació de Tarragona és sobretot coneguda per les platges i la línia costanera, però el cert és que també disposa d’interessants espais naturals de muntanya mitjana. El camí recupera la tendència natural cap al sud-oest i comença a endinsar-se en un paratge més muntanyós. Els vessants més abruptes estan ocupats per boscos de pins i alzines, els barrancs ofereixen una vegetació de ribera més exuberant i les planes són el territori dels pagesos i els seus conreus d’oliveres i fruits secs.

2a etapa:

Pratdip- Mas del Maco.

El camí comença per anar a buscar el Coll de Prevell (318 m). A continuació, ens encaminem per una pista cap al Mas d’en Vernet i mes endavant el Santuari de Santa Marina i l’Area de lleure del mateix nom (350 m). Girarem direcció sud i anirem pujant per corriol fins el Coll Pressó (456 m). D’aquí comencerem a baixar fins a la població de Masboquera (225 m). En sortir del poble, el camí es fa costerut. Passarem per Castelló (380 m) i més endavant pel Coll de la Creu (516 m). El corriol passa per sota els graus de Castelló. Entrarem a la serra de los Dedalts i l’Espai Natural Protegit de les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs. Seguidament, arribarem al Collet del Parra (602 m), on després passarem per el Coll del Corral de Ca la Torre (593 m) i anirem pujant fins el Tossal de l’Alzina (696,7 m inclòs a la llista dels 100 cims FEEC) alçada màxima de l’etapa. D’aquí comença un fort descens passant per l’Estret de Caderneroles (154 m), l’Estret de Senén (144 m) i diversos masos fins arribar al del Maco (180 m).

Santa Marina

Masboquera

Castelló

Hora

(Dissabte) 7:00 am - 8:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce i Toni Martí

Back to top
X