Skip to content

juny, 2022

18juny7:00 am6:00 pmGR-177 Ronda del Moianès tercera etapa: Castellcir - Castellterçol (21 km)

Més

Detalls de l'Activitat

3a etapa del GR-177, de Castellcir a Castellterçol (21 km)

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; socis no federats 5 €; No socis federats 6 €; No socis no federats 11 €. Despeses de desplaçament a compartir. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37.

Responsable: Joaquim Alabarce

Punt de trobada: Carrer Aristòtil (Col·legi Marta Mata)

Hora: 7 h.

Desplaçament: amb cotxes particulars o bus si hi ha un mínim de 20 persones.

Temps fins Castellterçol: 1 h

Temps de Castellterçol a Castellcir: 9 min.

Durada de l’etapa: 4 h 45 min. aprox.

Inici etapa: 9:00

Final etapa: 14:00

 

DESCRIPCIO GR-177 (Ronda del Moianès)

Descobreix la comarca del Moianès a través d’una fantàstica ruta circular que comença i acaba a la capital, Moià. Un territori per descobrir ple de paisatges i localitats que amaguen una gran bellesa paisatgística.

El Moianès és una comarca catalana circumscrita a l’a ltiplà homònim. Alguns dels seus paratges més emblemàtics es troben protegits dins l’espai natural comú del Moianès. El GR® 177, conegut també com a ronda del Moianès, és un itinerari circular d’uns 109 quilòmetres que enllaça els nuclis de població principals de tots els municipis que formen part del Moianès i permet conèixer d’una manera directa els atractius naturals i històrics d’aquesta part de la Catalunya central. L’extrem sud-occidental del sender transita pels límits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac, amb paisatges de gran bellesa. La capital d’aquesta subcomarca és Moià, punt de partida i final del sender.

Moià és la vila més gran del Moianès i la seva capital històrica. El GR® 177 té el punt de partida al nucli, on es poden visitar diversos museus i les interessants Coves del Toll. De tota manera, en ser un itinerari circular, qualsevol punt pel qual passi pot esdevenir un bon indret de sortida.

 

DESCRIPCIO DE LA 3ª ETAPA

Sortim de la pça.de l’ Abad Escarré (785m) direcció sud cap al Pla de la Ferradura i després passem per Les Brugaroles (735m). Baixem cap a Puigdomenec (640m) i de seguit arribem al embassament de  St. Quirze de Safaja (620m). Desprès passem pel poble i seguidament Els Pinars del Badó (660m) i el Coll de Poses (695m). Girem a la dreta, comencem a pujar, i trobem l’ermita de la Mare de Deu del Roser  (730m). Aquí coincidim un tram amb el trajecte de la Matagalls-Montserrat. Arribem al Collet de les Termes (820m) i després el Collet de Matafaluga (880m). Molt a prop trobem l’ermita de St. Julià d’Uixols. A partir d’aqui comencem a baixar, primer arribem al Coll de Sant Julià (830m), el mas del Ricard (760m) i el Castell i ermita de Sant Miquel (715m). Estem a les portes de Castellterçol on finalitzem l’etapa al costat del cementiri.

SABIES QUE…

Castellcir es vertebra a partir de tres antigues parròquies, encara vigents, i una important zona boscosa. Les parròquies són la de Sant Andreu de Castellcir, Santa Coloma Sasserra i Sant Pere de Marfà.

Sant Julià d’Uixols
Sant Quirze de Safaja
Parc de l’aigua de Sant Quirze de Safaja
Església i castell de Sant Miquel (Castellterçol)

Hora

(Dissabte) 7:00 am - 6:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce

Back to top
X