Skip to content

octubre, 2022

08octubre7:00 am6:00 pmGR-177 Ronda del Moianès etapa 5 (final): Monistrol de Calders - Moià (25 km)

Més

Detalls de l'Activitat

Punt de trobada: Carrer Aristòtil (Col·legi Marta Mata)

Hora: 7 h.

Desplaçament: amb cotxes particulars o bus si hi ha un mínim de 20 persones.

Temps fins Monistrol de Calders:  1h 20 min

Temps de Monistrol de Calders a Moià:  20 min

Inici Etapa:   9:00-9:15          Final Etapa: 15:30-16:00

Durada de l’etapa: 6h a 6h 30

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; socis no federats 5 €; No socis federats 6 €; No socis no federats 11 €. Despeses de desplaçament a compartir. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37.

Responsable: Joaquim Alabarce

DESCRIPCIO GR-177 (Ronda del Moianès)

Descobreix la comarca del Moianès a través d’una fantàstica ruta circular que comença i acaba a la capital, Moià. Un territori per descobrir ple de paisatges i localitats que amaguen una gran bellesa paisatgística.

El Moianès és una comarca catalana circumscrita a l’a ltiplà homònim. Alguns dels seus paratges més emblemàtics es troben protegits dins l’espai natural comú del Moianès. El GR® 177, conegut també com a ronda del Moianès, és un itinerari circular d’uns 109 quilòmetres que enllaça els nuclis de població principals de tots els municipis que formen part del Moianès i permet conèixer d’una manera directa els atractius naturals i històrics d’aquesta part de la Catalunya central. L’extrem sud-occidental del sender transita pels límits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac, amb paisatges de gran bellesa. La capital d’aquesta subcomarca és Moià, punt de partida i final del sender.

Moià és la vila més gran del Moianès i la seva capital històrica. El GR® 177 té el punt de partida al nucli, on es poden visitar diversos museus i les interessants Coves del Toll. De tota manera, en ser un itinerari circular, qualsevol punt pel qual passi pot esdevenir un bon indret de sortida.

 

Recorregut:

Sortim del costat  de l’església de Sant Feliu de Monistrol de Calders direcció al Pont i el Moli del Solà (restaurant en l’actualitat) buscant el camí de Sant Pere Màrtir. Anem guanyant alçada, primer el Coll de Portella i després el serrat del Llogari (624 m) . Fem gir a la dreta i el camí es fa mes planer. A l’esquerra ens queda l’ermita de la Mare de Deu del Roser, dins la finca del Bosc. Seguim el traçat del GR ara compartit amb el GR-3, de seguit trobem a la dreta petita ermita de Sant Pere Màrtir (593 m). Seguim fins una cruïlla a l’esquerra que baixa fins la Casa Gran de Bellvei (404 m). Aquí girem a la dreta i seguim baixant fins arribar a travessar la riera de Calders (370 m). A partir d’aquí anem guanyant alçada fins el Moli del Castell (390 m), que deixem al costat. Ara per un corriol a l’esquerra passem pel Pou de Glaç de Calders. Anirem pujant el corriol que ens porta al mirador del Meandre del Calders (505 m), just a l’entrada de Calders. Entrem per Carrer de Manresa fins la Plaça Major on hi ha l’església de St. Vicenç Màrtir (553 m) i l’antiga presó. Sortirem direcció a La Soleia pujant lleument, després arribarem a La Calcina (591 m), Can Reixac (624 m) . Mes endavant  el camí comença a baixar fins arribar a travessar la Riera de l’Om (480 m). Un metres després trobem a l’esquerra l’ermita de la Mare de Deu del Consol, dins la finca de La Coma. Torna a enfilar el camí direcció al cingles de Serramitjana on trobem una finca (700 m). Mes endavant deixem a l’esquerra l’ermita de Sta. Magdalena que li dona nom a la serra. Seguirem i tot seguit trobem a l’esquerra el Dolmen de Sta. Magdalena. D’aquí fins al poble de Moià en progressió arribarem al Club de Golf (780 m) i després d’uns metres rodejant el poble entrarem fins la plaça del ajuntament (730 m).

Sant Pere Màrtir
Mare de Déu del Roser del Bosc
Santa Magdalena de Serramitjana
Mare de Déu del Consol de la Coma
Dolmen de Santa Magdalena

Hora

(Dissabte) 7:00 am - 6:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce

Back to top
X