Skip to content

maig, 2022

07maig7:00 am6:00 pmGR-177 Ronda del Moianès etapa 2: L'Estany - Castellcir (18 km)

Més

Detalls de l'Activitat

GR-177, Ronda del Moianès. Etapa 2

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; socis no federats 5 €; No socis federats 6 €; No socis no federats 11 €. Despeses de desplaçament a compartir. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37.

Responsable: Joaquim Alabarce

Punt de trobada: Carrer Aristòtil (Col·legi Marta Mata)

 

Hora: 7 h.

Desplaçament: amb cotxes particulars o bus si hi ha un mínim de 20 persones.

Temps fins Castellcir: 1 h

Temps de Castellcir a Moià: 16 min.

Durada de l’etapa: 4 h 45 min. aprox.

Inici etapa:9:00

Final etapa: 13:15-13:30

 

DESCRIPCIO GR-177 (Ronda del Moianès)

Descobreix la comarca del Moianès a través d’una fantàstica ruta circular que comença i acaba a la capital, Moià. Un territori per descobrir ple de paisatges i localitats que amaguen una gran bellesa paisatgística.

El Moianès és una comarca catalana circumscrita a l’a ltiplà homònim. Alguns dels seus paratges més emblemàtics es troben protegits dins l’espai natural comú del Moianès. El GR® 177, conegut també com a ronda del Moianès, és un itinerari circular d’uns 109 quilòmetres que enllaça els nuclis de població principals de tots els municipis que formen part del Moianès i permet conèixer d’una manera directa els atractius naturals i històrics d’aquesta part de la Catalunya central. L’extrem sud-occidental del sender transita pels límits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac, amb paisatges de gran bellesa. La capital d’aquesta subcomarca és Moià, punt de partida i final del sender.

Moià és la vila més gran del Moianès i la seva capital històrica. El GR® 177 té el punt de partida al nucli, on es poden visitar diversos museus i les interessants Coves del Toll. De tota manera, en ser un itinerari circular, qualsevol punt pel qual passi pot esdevenir un bon indret de sortida.

 

DESCRIPCIO DE LA 2ª ETAPA

-Sortirem del Monestir de  l’Estany direcció a la Mina on hi ha el Pedró de Pontarro. En aquest punt hi ha coincidència amb els GRs. 3 i 151. El GR-151 de seguit surt a l’esquerra i nosaltres seguirem recte guanyant alçada fins el Collet de la Bassa Gran. En aquest punt el camí es fa mes agraït. Passem pel Collet de Cantallops i mes endavant hi ha el trencall a la dreta que puja al Puig Rodó (antic sostre comarcal del Moianès). Nosaltres seguim uns metres mes endavant i trobem la opció de desviar-nos lleugerament a la dreta per visitar el Dolmen del Puig Rodó. Tornem al traçat del GR i de seguit arribem al Collet de la Caseta Alta on girarem a la dreta en una baixadeta que en porta a la Caseta Alta, una finca aïllada que es troba en una plana. Ara el camí es força planer. Mes endavant arribem a una cruïlla (creu vermella) on girarem a l’esquerra . A la dreta marxa el GR-3. Després d’unes ziga-zagues arribem a unes pastures al Collet de Mas Güell. En aquest punt surt una pista poc definida a l’esquerra que s’enlaira fins el Serrat de St. Joan, actual sostre comarcal, (aquí si algú l’interessa podríem fer una paradeta i esperar que tornin a baixar el del sostre). Seguirem endavant  fins el Collet d’Herbaprima, Collet de Bolederes i el Coll de Nualard, amb lleugera pujada. Ara ens toca acomiadar al GR-151 que marxa a l’esquerra i nosaltres a la dreta direcció al Mas de l’Oller i Les Casetes. Tenim al devant Collsuspina que travessem de nord a sud passant per la església de la Mare de Deu dels Socors. El camí fa baixada, passem per la Balma del Paleta i la del Teixidor, el Mas de l’Espina i arribem a l’ermita de Sta. Coloma Sasserra. A banda de l’ermita també podem observar el magnífic Roure del Giol i mes enllà el Domus, una antiga fortificació del segle XII en runes. Mes endavant trobem la urbanització de la Penyora, que pertany a Castellcir, i de seguit l’ermita de Mare de Déu del Pilar (La Taiadella). Estem arribant a Castellcir passant primer per les urbanitzacions de El Prat i La Roureda.

Santa Maria de l’Estany

 

Dolmen del Puig Rodó
Mare de Déu dels Socors de Collsuspina
Mare de Déu del Pilar (La Taiadella)

Hora

(Dissabte) 7:00 am - 6:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce

Back to top
X