Skip to content

agost, 2024

31agost6:00 am8:00 pmGR© 150 (CIRCUIT DEL CADÍ). 5A ETAPA: ANSOVELL - MONTELLÀ (22 km)

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a la inscripció al local, l’haureu de signara mesura que l’heu llegit.

5a etapa GR© 150 (Circuit del Cadí): 

Ansovell – Montellà

22 km

Punt de trobada: Carrer Aristòtil , davant l’escola Marta Mata a les 6 del matí

Logística:

Amb cotxes propis fins a Montellà ( despeses a compartir). Després taxi ens portarà Ansovell ( Preu, cada taxi 75 euros)

Mataró- Montellà: 2h 12 min

Montellà- Ansovell: 33 min

 

Dificultat tècnica: Fàcil   Dificultat física: Moderat

Desnivell Pujada: +920 m

Durada de l’etapa:  6-7 h                    Inici Etapa:  9.15-9.30               Final Etapa: 15:30-16:00

Per participar en aquestes sortides, cal llegir-se prèviament la fitxa de l’activitat (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la)  i cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions al local de l’entitat, per correu electrònic  a info@agrupe.cat, o bé per telèfon, al 937 550 837.

Responsables: Joaquim Alabarce/ Toni Martín

 

Introducció:

El GR© 150 és l’eix per recórrer a peu les serres del Cadí i el Moixeró, una de les referències per a l’excursionisme català.

L’itinerari té el seu punt d’inici a Bagà i voreja el parc pel sud-oest, per Tuixent i Fórnols del Cadí, fins arribar a la Seu d’Urgell. Des de la capital alturgellenca fa camí cap a Estana, recorrent ja la vessant nord del parc. Ja a la Cerdanya, la ruta porta fins a Alp i creua el Coll de Pal fins retrobar Bagà.

Com a punts d’interés del GR© son: Parc Natural del Cadí-Moixeró, Tuixén i la vall de la Vansa, Alàs, Santuari del Boscal, Ansovell, ermita de la Mare de Déu de Bastanist

5a etapa:

Ansovell -Montellà

Sortirem d’Ansovell, (1.340 m) petit poble situat als peus dels espectaculars murs de pedra calcària que formen l’escarpada cara nord de la serra del Cadí. S’hi pot visitar l’església parroquial de Sant Martí. Reseguirem les marques de GR que compartim traçat amb el GR3 El camí baixa fins a creuar el riu Cadí i puja per arribar a Cava, (1.300 m) poble que dona nom a un municipi de l’Alt Urgell que no arriba als cinquanta habitants. A continuació, la ruta travessa boscos i s’endinsa al territori del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Aviat es divisen tant el nucli del Querforadat (1.400 m) com la roca que el presideix i n’és emblema.

Cal tornar a travessar boscos i paisatges de muntanya per anar a buscar el Collell, (1.450 m) travessar el riu del Quer i assolir el coll de Pallers, (1.500 m) ja al municipi de Montellà i Martinet, a la comarca de la Cerdanya. De seguida s’arriba a Estana, (1.510 m) on es pot visitar l’església de Sant Climent. A continuacio gairebé tot el recorregut és descendent, inicialment per travessar els torrents de les Bordes i de Bastanist i arribar fins el santuari de la Mare de Déu de Bastanist, (1.250 m) on trobem unaÀrea recreativa amb la Font Freda, situat al peu de la serra del Cadí i dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

El camí fa a continuació l’única pujada de la jornada a la zona dels Brancals, per davallar a continuació fins a Montellà, (1.130 m)a tocar de la vall del Segre.
Cava (1.300 m)

Querforadat (1.400 m)


Estana (1.510 m)


Santuari de la mare de deu de bastanist (1.250 m)>


Montellà (1.130 m)

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 8:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce i Toni Martí

Back to top
X