Skip to content

juny, 2024

15juny7:00 pm8:00 pmGR© 150 (CIRCUIT DEL CADÍ). 3A ETAPA: FÓRNOLS - LA SEU D'URGELL (18,2 km)

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a la inscripció al local, l’haureu de signara mesura que l’heu llegit.

3a etapa GR© 150 (Circuit del Cadí): 

Fórnols- La Seu d’Urgell

18,2 km

Punt de trobada: Carrer Aristòtil, davant l’escola Marta Mata a les 7 del matí.

Logística:

Amb cotxes propis fins a la Seu d’Urgell ( Gastos a compartir).

Taxis ens portarà al punt de sortida ( 55 euros per taxi) aproximadament 7 euros per persona.

Temps en desplaçaments amb vehicles:

Mataró- La Seu d’Urgell :2h 49 min

La Seu- Fórnols: 42 min

 

Dificultat tècnica: Fàcil   Dificultat física: Moderat

Desnivell Pujada: +550 m

Durada de l’etapa:  4:30 a 5:00h                   Inici Etapa:  11:30-11:45 h                Final Etapa: 16:00-16:30

Per participar en aquestes sortides, cal llegir-se prèviament la fitxa de l’activitat (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la)  i cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions al local de l’entitat, per correu electrònic  a info@agrupe.cat, o bé per telèfon, al 937 550 837.

Responsables: Joaquim Alabarce/ Toni Martín

 

Introducció:

El GR© 150 és l’eix per recórrer a peu les serres del Cadí i el Moixeró, una de les referències per a l’excursionisme català.
L’itinerari té el seu punt d’inici a Bagà i voreja el parc pel sud-oest, per Tuixent i Fórnols del Cadí, fins arribar a la Seu d’Urgell. Des de la capital alturgellenca fa camí cap a Estana, recorrent ja la vessant nord del parc. Ja a la Cerdanya, la ruta porta fins a Alp i creua el Coll de Pal fins retrobar Bagà.

3a etapa:

Fórnols – La Seu d’Urgell

En aquesta etapa, el camí recorre un territori accidentat i boscós cap al nord, fins a arribar a la vall del Segre i la Seu d’Urgell, on es poden visitar monuments com la catedral de Santa Maria o el nucli antic medieval. Aquesta etapa, que comparteix itinerari amb el GR® 7, comença a Fórnols, 1.285 m, on es poden visitar l’església parroquial de Sant Climent i les restes del castell. El camí emprèn un recorregut a través d’un territori accidentat i boscós que deixa la serra del Cadí a llevant.La primera pujada condueix al coll de Bancs, 1.388 m en un extrem del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Després d’una forta baixada fins al riu de Bona, 1.200 m torna a pujar per assolir el coll de Creus, punt més alt de la jornada, situat a 1.442 metres. La resta de l’etapa és en descens o en pla, a mesura que s’acosta a la vall del Segre. A través de pistes i senders boscosos, sempre en direcció nord, supera el turó de Porredon, 1.117 m a la serra de la Bastida. A continuació, baixa amb decisió per anar a buscar el riu de Casanoves 685 m i arribar a la Seu d’Urgell travessant el pont sobre el Segre, 690 m. Alguns dels llocs d’interès de la ciutat són la catedral de Santa Maria, el Museu Diocesà, l’església de Sant Miquel o el nucli medieval, on destaquen el carrer dels Canonges i el carrer Major.

Fórnols (1.285 m)

COLL DE CREUS (1.436 M) ITINERARI GEOLÒGIC

La SEU D’URGELL (690

 

 

Hora

(Dissabte) 7:00 pm - 8:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce i Toni Martí

Back to top
X