Skip to content

maig, 2024

11maig7:00 pm10:00 pmGR© 150 (CIRCUIT DEL CADÍ). 2A ETAPA: GÓSOL - FÓRNOLS (18,2 km)

Més

Detalls de l'Activitat

ATENCIÓ: abans d’apuntar-vos cal llegir la FITXA TÈCNICA. El dia de la sortida o a la inscripció al local, l’haureu de signara mesura que l’heu llegit.

2a etapa GR© 150 (Circuit del Cadí): 

Gósol – Fórnols

18,2 km

Punt de trobada: Carrer Aristòtil , davant l’escola Marta Mata a les 7 del matí.

LOGÍSTICA: Amb cotxes propis fins a Fórnols (despeses a compartir).

Bus de Fórnols a Gósol, ( 22 euros, si són 25 persones o bé 18 euros, si son 30 persones)

En cas de no arribar al mínim de persones, faríem la logística amb cotxes propis.

Important:
A l’hora de la inscripció cal pagar 18 euros del bus, i segons la gent inscrita al mateix dia al bus acabaríem d’ajustar el preu.

Temps trajectes:
Mataró – Gósol: 2 h 01 min.
Fórnols- Gósol: 35 min.

Dificultat tècnica: Fàcil   Dificultat física: Moderat

Desnivell Pujada: 845 m

Durada de l’etapa:  6-7 h                    Inici Etapa:  09.45-10.00 h               Final Etapa: 14.45- 15.15 h

Per participar en aquestes sortides, cal llegir-se prèviament la fitxa de l’activitat (prem aquí per veure-la i/o descarregar-la)  i cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6 €; No socis federats  6 €; No socis no federats 12 €. Inscripcions al local de l’entitat, per correu electrònic  a info@agrupe.cat, o bé per telèfon, al 937 550 837.

Responsables: Joaquim Alabarce/ Toni Martín

Introducció:

El GR© 150 és l’eix per recórrer a peu les serres del Cadí i el Moixeró, una de les referències per a l’excursionisme català.
L’itinerari té el seu punt d’inici a Bagà i voreja el parc pel sud-oest, per Tuixent i Fórnols del Cadí, fins a arribar a la Seu d’Urgell. Des de la capital
alt urgellenca fa camí cap a Estana, recorrent ja la vessant nord del parc. Ja a la Cerdanya, la ruta porta fins a Alp i travessa el Coll de Pal fins a retrobar Bagà.

2a etapa:

Gósol – Fórnols

El camí segueix per la frontera sud del parc natural del Cadí-Moixeró, per racons d’un alt valor natural i paisatgístic que van enamorar al pintor Pablo Picasso. Els boscos acompanyen fins a la vall de Lavansa, on es troba Fórnols.

Gósol, (1.425 m) on val la pena visitar el Centre Picasso, és el punt de partida d’aquesta etapa. Cal sortir-ne en direcció oest, des del darrera del turó
del castell, per arribar de seguida a l’ermita de Santa Margarida, (1.535 m) ja dins del parc natural del Cadí-Moixeró.

La ruta puja amb força fins a assolir el coll de Mola, (1.820 m) travessar el límit entre el Berguedà i l’Alt Urgell i iniciar a continuació un descens suau i llarg cap a Tuixén (1.205 m) i la vall de Lavansa. El paisatge d’aquest vessant sud de la serra del Cadí és molt boscós i feréstec.

Abans d’arribar a l’encantador poble de Tuixén, passarem per l’àrea de recreativa dels Planells del Sastró (1.300 m) on trobarem la font del mateix
nom. En entrar al poble, el camí connecta amb el traçat del GR® 7 per recórrer junts els boscos de la riba esquerra del riu de Lavansa fins al molí de Fórnols, (1.005 m) situat en una zona on actualment hi ha un càmping i un hotel. L’últim parell de quilòmetres de l’etapa tornen a ser de pujada fins a arribar a Fórnols. (1.285 m)

Fórnols

Àrea recreativa de Planells de Sastró

Coll de la mola

santa margarida

Gósol

Hora

(Dissabte) 7:00 pm - 10:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Joaquim Alabarce i Toni Martí

Back to top
X