Skip to content

desembre, 2023

02desembre6:00 am8:00 pmGR 107 - CAMÍ DELS BONS HOMES: 8a etapa, Gòsol - Peguera (21 km)Camí dels Bons Homes

Més

Detalls de l'Activitat

8ª Etapa GR-107: Camí dels Bons Homes

Gósol-Peguera

21 km + 1.350m

 

Punt de trobada: Carrer Aristòtil , davant l’escola Marta Mata a les 6:30 del matí.

LOGISTICA:  Cotxes particulars fins a Peguera, despeses a compartir, conductors no paguen. Bus fins a Gósol (A l’hora d’inscriure’s cal pagar l’autocar: 16 euros per persona, Pax 25.)

Temps fins a Peguera: 1h 54 min

Peguera- Gósol:  40 min

NOTA: cal dur frontal.

 

Dificultat tècnica: Fàcil    Dificultat física: Moderat

Desnivell Pujada: +1350m

Durada de l’Etapa: 6h 30 min  Inici Etapa: 10:00  Final Etapa:16:30-16:45

 

Introducció:

El Camí dels Bons Homes ens ofereix la possibilitat de seguir les empremtes dels càtars per pobles, esglésies i castells medievals. Envoltats per l’espectacular paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró, fem un viatge al passat per descobrir quines van ser les rutes de migració dels càtars entre els segles XII i XIV.

L’expressió bons homes fa referència als practicants del catarisme, una secta religiosa catòlica del segle XIII. Concretament, els càtars defensaven la puresa del cristianisme més primitiu enfront de la corrupció i l’ostentació de l’església catòlica de l’època. El papa de Roma els va excomunicar i van haver de fugir d’Occitània, on tenien l’hàbitat principal, en diverses rutes de l’exili.

El GR 107 ressegueix les passes d’aquell exili càtar cap a terres catalanes i uneix el santuari de Queralt (a Berga) amb el castell de Montsegur (a França). El recorregut català, de 102 quilòmetres, travessa de sud a nord el Parc Natural del Cadí-Moixeró i diversos espais d’interès naturals del Prepirineu i el Pirineu, com la serra de Queralt, la serra d’Ensija-els Rasos de Peguera o la Tossa Plana de Lles-Puigpedrós.

Al llarg de les deu etapes que formen la ruta del GR 107 es passa per boscos de pins, prats i paisatges de gran bellesa, on destaquen les vistes a la Cerdanya, el Pedraforca o la serra del Cadí. També es poden veure interessants ermites romàniques com la de Sant Serni de Coborriu o la de la Mare de Déu de Talló, coneguda com la catedral de la Cerdanya.

 

8ª ETAPA:

Sortim del poble de Gósol (1.420 m) pel boral de la ctra. B-400 fins el Coll de la Creu (1.440 m) on girarem a la dreta. Passarem per la font de les Aigualides avanç d’arribar a Sorribes (1.370 m). Veurem l’església de St. Francesc i la font de Sorribes. Girarem a la dreta direcció altre cop a la ctra. B-400 fins arribar a l’Espà (1.335 m) on podrem veure el Roure de l’Espà i l’església de St. Andreu. Seguirem direcció sud per la Farga, Cal Tomàs i deixarem a l’esquerra Feners (1.220 m). Mes endavant girarem a l’esquerra per anar pujant per la Costa de la Coma fins arribar a prop del Roc de Sant Telm (1.582 m) i seguirem pujant fins el Coll del Portet (1.828 m) i ja buscarem la cota màxima al Coll de l’Estret (1.975 m) porta d’entrada a la cinglera de les Roques de Ferrus que flanquejarem de oest i a est tot descendint cap a la masia de Ferrus (1.700 m). D’aquí pendrem una pista que ja no deixarem fins final de l’etapa. Trobarem la Font de la Teula, la de la Teuleria, de la Bruixa i la Cauma. Passem per la Collada de Ferrus (1.659 m) i finalment arribarem a Peguera (1.610 m)

 

Roca Gran de Ferrus

Peguera (1.610 m)

 

Coll de la Creu (1.440 m)

Sant Francesc de Sorribes (1.370 m)

 

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; socis no federats 5 €; No socis federats 6 €; No socis no federats 11 €. Despeses de desplaçament a compartir. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37.

Responsable: Joaquim Alabarce

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 8:00 pm

Back to top
X