Skip to content

novembre, 2023

11novembre6:00 am8:00 pmGR 107 - CAMÍ DELS BONS HOMES: 7a etapa, de Grèixer a Gòsol (28 km)Camí dels Bons Homes

Més

Detalls de l'Activitat

7ª Etapa GR-107: Camí dels Bons Homes  Grèixer-Gòsol

 

28,6 km + 1.200m

Punt de trobada: Carrer Aristòtil , davant l’escola Marta Mata a  les  6:00 del matí

LOGISTICA:   Cotxes particulars fins a Gòsol, despeses a compartir, conductors no paguen. Bus fins a Grèixer. 17 euros per persona (25 pax). A l’hora d’inscriure’s cal   pagar l’autocar.

Nota: CAL DUR FRONTAL

Temps fins a Gòsol: 2h 30 min

Gréixer-Gòsol:  1h

Durada de l’etapa: 7h00- 7:30h

Inici Etapa: 10:00-10:15

Final Etapa:  17:00-17:45

 

Introducció:

El Camí dels Bons Homes ens ofereix la possibilitat de seguir les empremtes dels càtars per pobles, esglésies i castells medievals. Envoltats per l’espectacular paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró, fem un viatge al passat per descobrir quines van ser les rutes de migració dels càtars entre els segles XII i XIV.

L’expressió bons homes fa referència als practicants del catarisme, una secta religiosa catòlica del segle XIII. Concretament, els càtars defensaven la puresa del cristianisme més primitiu enfront de la corrupció i l’ostentació de l’església catòlica de l’època. El papa de Roma els va excomunicar i van haver de fugir d’Occitània, on tenien l’hàbitat principal, en diverses rutes de l’exili.

El GR 107 ressegueix les passes d’aquell exili càtar cap a terres catalanes i uneix el santuari de Queralt (a Berga) amb el castell de Montsegur (a França). El recorregut català, de 102 quilòmetres, travessa de sud a nord el Parc Natural del Cadí-Moixeró i diversos espais d’interès naturals del Prepirineu i el Pirineu, com la serra de Queralt, la serra d’Ensija-els Rasos de Peguera o la Tossa Plana de Lles-Puigpedrós.

Al llarg de les deu etapes que formen la ruta del GR 107 es passa per boscos de pins, prats i paisatges de gran bellesa, on destaquen les vistes a la Cerdanya, el Pedraforca o la serra del Cadí. També es poden veure interessants ermites romàniques com la de Sant Serni de Coborriu o la de la Mare de Déu de Talló, coneguda com la catedral de la Cerdanya.

 

7ª ETAPA:

Sortim de Sant Andreu de Grèixer (1.100 m) direcció a Bagà per pista fins arribar al Pont de Sant Nazar  (1.000 m) on enllaçarem amb la ctra. BV-4024. Mes endavant passem pel l’Estret de Malfrau, (950 m) el Pont de Riugréixer (900 m) i l’Àrea recreativa del mateix nom. Seguim perdent alçada fins arribar a la Creu de l’Om (880 m) i tot seguit a Bagà   (790 ). Arribarem fins l’ajuntament de la ciutat i l’església de St. Esteve, per seguir per la Torre de la Portella direcció a la ctra. De Bagà a St. Joan de l’Avellanet. La pista va pujant fins arribar al Pont de St. Joan (850 m). Deixem l’Àrea recreativa de St. Joan a l’esquerra i seguim pel Camí de Monnell guanyant alçada. Arribem a Cal Cerdanyola (Aula de Natura de La Salle) (915 m), després passem pel Molí del Forat i deixem la pista per anar a buscar un altra pista que va a Murcurola. Mes endavant arribem al Collet de Murcurols (1.144 m) on deixarem la pista per prendre un corriol que en puja fins el Coll de la Bena (1.430 m). Ara per pista anirem pujant fins a l’Àrea recreativa del Coll de la Bauma (1.570 m). Aquí agafem la pista que va del Coll de la Bauma al Collell. Passem pel Coll de Torn (1.915 m) punt mes alt del recorregut d’avui. Comença la baixada per la mateixa pista. Passem pel Coll de les Bassetes (1.870 m) i uns metres mes endavant deixem la pista per anar a la dreta per un corriol que en baixa fins l’Àrea recreativa de Font Terrers (1.630 m). Ara prenem el Camí del Gasolans que ens porta a Gòsol (1.430 m)

 Àrea recreativa de Riugréixer

Àrea recreativa de font Terres

 

Àrea recreativa de Coll de la Bauma

Gósol

 

Sant Joan d’Avellanet

 

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; socis no federats 5 €; No socis federats 6 €; No socis no federats 11 €. Despeses de desplaçament a compartir. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37.

Responsable: Joaquim Alabarce

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 8:00 pm

Back to top
X