Skip to content

octubre, 2023

07octubre6:00 am8:00 pmGR 107 - CAMÍ DELS BONS HOMES: 6a etapa, de Prullans a Grèixer (29km)Camí dels Bons Homes

Més

Detalls de l'Activitat

6a Etapa GR-107: Camí dels Bons Homes

Prullans-Grèixer

29 km + 1.100m

Punt de trobada: Carrer Aristòtil , davant l’escola Marta Mata a  les  6 del matí

 

 

LOGISTICA:  Cotxes particulars fins a Gréixer, despeses a compartir, conductors no paguen. Desprès tornem amb bus o taxi.

NOTA: cal dur frontal.

 

A l’hora d’inscriure’s cal pagar l’autocar: 11 euros.

 

Dificultat tècnica: Fàcil

Dificultat física: Moderat

Desnivell Pujada: +1100m

Desnivell baixada: -1000m

 

Logística:

Temps fins a Gréixer: 2h + 30 min esmorzar abans d’arribar a Gréixer (Bagà)

Gréixer-Prullans:  45 min.

 

Full de ruta: Pel  sender GR107-4

Recorregut: 28,2 km

Durada de l’Etapa: 7h30- 8h

Inici Etapa:  9:45-10:00

Final Etapa:  17:30-18:00

Descansos programats: de 15min a 25 min.

Prullans- Mirador del cap del Ras:  11.6 km-3h

Mirador del cap del Ras- Refugi Sant Jordi:  7,3 km

Introducció:

El Camí dels Bons Homes ens ofereix la possibilitat de seguir les empremtes dels càtars per pobles, esglésies i castells medievals. Envoltats per l’espectacular paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró, fem un viatge al passat per descobrir quines van ser les rutes de migració dels càtars entre els segles XII i XIV.

L’expressió bons homes fa referència als practicants del catarisme, una secta religiosa catòlica del segle XIII. Concretament, els càtars defensaven la puresa del cristianisme més primitiu enfront de la corrupció i l’ostentació de l’església catòlica de l’època. El papa de Roma els va excomunicar i van haver de fugir d’Occitània, on tenien l’hàbitat principal, en diverses rutes de l’exili.

El GR 107 ressegueix les passes d’aquell exili càtar cap a terres catalanes i uneix el santuari de Queralt (a Berga) amb el castell de Montsegur (a França). El recorregut català, de 102 quilòmetres, travessa de sud a nord el Parc Natural del Cadí-Moixeró i diversos espais d’interès naturals del Prepirineu i el Pirineu, com la serra de Queralt, la serra d’Ensija-els Rasos de Peguera o la Tossa Plana de Lles-Puigpedrós.

Al llarg de les deu etapes que formen la ruta del GR 107 es passa per boscos de pins, prats i paisatges de gran bellesa, on destaquen les vistes a la Cerdanya, el Pedraforca o la serra del Cadí. També es poden veure interessants ermites romàniques com la de Sant Serni de Coborriu o la de la Mare de Déu de Talló, coneguda com la catedral de la Cerdanya.

 

6ª ETAPA:

Sortim del km. 200 de la carretera N-260, just per sota del poble de Prullans. Travessem la ctra. i ens dirigim a Bellver de Cerdanya. Just uns metres avanç d’arribar-hi trobem el Molí de la Clota. Entrem al poble travessant el riu Segre i ens dirigim al sud. Passem per l’ermita de Sta. Mª de Talló i mes endavant la de St. Serni (1.100 m). Just en aquest punt girarem a l’esquerra i anirem al Mas de Coborriu. Iniciem un ascens que ens porta per pista fins el Ras de la Devesa, on hi ha un mirador i la zona recreativa del Cap de Ras (1.720 m). Mes enllà trobem el Collet de Font Freda (1.705 m). En aquest punt anem força planers, passem per la Font Freda i mes endavant arribem al Refugi dels Cortals de l’Ingla (1.600 m), ara seguim amb clara pujada fins el Coll de Pendís (1.780 m) per desprès baixar fins el Refugi de St. Jordi (1.560 m). Per corriol anem baixant fins arribar al Mas d’Escriu (1.300 m) i d’aquí transitem alternant pista i corriols fins el coll d’Escriu (1.500 m). Mes endavant passem pel costat de l’Estanyet de Gréixer (1.130 m) i finalment arribem a St. Andreu de Gréixer. (1.100 m)

 

Prullans

Bellver de Cerdanya

Sant Serni de Coborriu

Mirador Cap de Ras

Refugi Cortals d’Ingla

Refugi Sant Jordi

Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la.

Preus: socis federats gratuït; socis no federats 5 €; No socis federats 6 €; No socis no federats 11 €. Despeses de desplaçament a compartir. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37.

Responsable: Joaquim Alabarce

Hora

(Dissabte) 6:00 am - 8:00 pm

Back to top
X