Skip to content

febrer, 2022

09febrer(febrer 9)6:30 pm28(febrer 28)8:30 pmEXPOSICIÓ: Món vegetal, una altra miradaExposició de gravats de Mercè Montserrat

Més

Detalls de l'Activitat

Exposició a càrrec de Mercè Montserrat Bartra, membre del taller de gravat Art Print Residence d’Arenys de Munt. En aquesta exposició ens mostra diferents treballs de gravat sobre els arbres, aquests grans amics que tant estima.

Del 28 de gener al 28 de febrer

De dimarts a divendres de 18.30 a 20.30 h.

 

MÓN VEGETAL, UNA ALTRA MIRADA

Tu i l’arbre del teu jardí proveniu d’un avantpassat comú. Fa mil cinc-cents milions d’anys, tots dos us vàreu escindir. Però fins i tot ara, després d’un immens viatge en direccions separades, aquest arbre i tu compartiu la quarta part dels gens…”

(Richard Powers “El clam dels boscos” Premi Pulitzer 2019)

“Si els vegetals no poguessin aprendre, memoritzar i resoldre problemes no haurien sobreviscut ni serien el 99% de la vida al planeta.”

(Stefano Mancuso. Director del Laboratori Internacional de Neurobiologia Vegetal)

“Els arbres mediten a l’hivern; gràcies a això, floreixen a la primavera, donen ombra i fruits a l’estiu, i es despullen del superflu a la tardor.”

(Poema Zen)

En els meus gravats, inspirats en el món vegetal, pretenc expressar el respecte i les emocions que arbres i plantes em provoquen.

Durant molt de temps hem considerat que els animals i sobretot les plantes no eren éssers tan valuosos com els humans, que no eren éssers sensibles, que no eren capaços de comunicar-se i que no posseïen memòria ni intel·ligència. Molta gent pensa que els humans som els únics éssers importants de l’univers i que la resta són éssers de segona categoria i estan al servei de l’home. Però quan algú coneix les darreres descobertes científiques relacionades amb els animals, i sobretot amb els vegetals, s’adona que plantes i animals fan també actes voluntaris i conscients, que els arbres són capaços de comunicar-se entre ells i amb altres éssers vius amb qui conviuen, que els arbres forts protegeixen els més febles i petits, que els vegetals tenen memòria i són capaços d’avisar i protegir els altres quan s’enfronten a perills.

Llavors es fa imprescindible canviar d’hàbits i adquirir nous patrons de comportament basats en una nova mirada i un major respecte a la natura, perquè humans, animals i plantes formem un univers entrellaçat i tots tenim molt en comú.

 

Hora

9 (Dimecres) 6:30 pm - 28 (Dilluns) 8:30 pm

Back to top
X