Skip to content

setembre, 2019

29setembre9:00 am4:00 pmEXCURSIONS EN FAMÍLIA: Cova de Simanya i pujada al MontcauSortida familiar a la cova i pujada al Montcau (Sant Llorenç del Munt)

Més

Detalls de l'Activitat

EXCURSIONS EN FAMÍLIA

29 de setembre

Visita a la cova Simanya i ascensió al Montcau (1.056 m)

Massís de Sant Llorenç del Munt

Sortida fàcil i molt recomanable per a infants, que combina la descoberta d’una cova llegendària amb l’ascensió al cim de la muntanya on va ser excavada per l’aigua fa milions d’anys.

La cova Simanya es troba a 171 metres de desnivell per sota del cim del Montcau,  al peu de les parets del vessant est d’aquesta muntanya que configuren la canal del Llor.

Una boca espectacular de grans dimensions dona accés a un tramat de quatre galeries en xarxa amb un recorregut total de 372m, fàcilment transitables.

És imprescindible portar llanterna, i si pot ser frotal millor perquè la caminada per dintre de la cova serà més còmode. En algun sector hi pot haver algun bassal d’aigua o pot estar enfangat, per tant recomanem portar un calçat que protegeixi de la humitat i del fang. Finalment cal tenir en compte que l’extrem final d’una de les galeries amb prou feines fa un metre d’alçada, així que per a endinsar-se en aquesta zona cal portar casc per protegir-se dels cops de cap amb el sostre.

El Montcau, amb la seva característica forma de piràmide arrodonida visible des del Vallès, constitueix juntament amb la Mola la silueta emblemàtic del massís de Sant Llorenç del Munt. L’ascensió la farem caminant per sobre dels conglomerats característics d’aquest massís.

Aquest cim està inclòs en la llista dels 100 cims de la FEEC.

-Imprescindible dur llum frontal o lot.

-Casc opcional

-Dinar opcional de carmanyola en acabar la sortida.

Hora i lloc de sortida: a les 9 hores al Clos Arqueològic de Torre Llauder, o bé a les 10:30 h al Centre d’Informació del Coll d’Estenalles (Sant Llorenç del Munt).

Assegurança obligatòria per als no federats: 2€.

Sortida guiada per Assumpta Triadó

Hora

(Diumenge) 9:00 am - 4:00 pm

Organitzada/ Guiada per

Secció Infantil de l'Agrupe

Back to top
X