Skip to content

setembre, 2023

20setembre7:30 pm9:00 pmCONFERÈNCIA "EL SANTUARI IBÈRIC DE LA COVA DE LES ENCANTADES DEL MONTCABRER (CABRERA DE MAR)" A CÀRREC DE RAMON COLL

Més

Detalls de l'Activitat

Conferència “El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer, Cabrera de Mar” a càrrec de Ramon Coll Monteagudo a la sala d’actes de l’Agrupe el dimecres 20 de setembre a les 19:30.

En aquesta xerrada l’autor ens introduirà als treballs arqueològics realitzats en el santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer, les llegendes i la religiositat popular que s’hi relacionen, així com als debats generats entorn al seu propi nom. Situada en un medi granític molt abrupte i de difícil accés, la Cova de les Encantades ha conservat altres topònims d’arrel popular tan significatius com la Cova de les Bruixes,  la Cova de les Bones Dones o Cova de les Males Dones, entre d’altres. 

Presenta i modera: Marta Portillo 

El conferenciant, en Ramon Coll Monteagudo, és arqueòleg i ha dirigit diverses intervencions arqueològiques (cova de les Encantades, Cadira del Bisbe, entre d’altres), i ha publicat diversos treballs de recerca arqueològica i etnogràfica, en llibres i articles en revistes especialitzades. Actualment, treballa com a tècnic de Patrimoni a l’Ajuntament de Premià de Mar. Ha estat guardonat amb un accèssit del Premi Iluro, de monografia històrica, humanitats i ciències socials 2022, amb el treball titulat El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer (Cabrera de Mar, Barcelona).

 

Hora

(Dimecres) 7:30 pm - 9:00 pm

Lloc

AGRUPACIÓ CIENTÍFICO-EXCURSIONISTA DE MATARÓ

Passatge del Pou d’Avall, 1

Organitzada/ Guiada per

Agrupe

Back to top
X